IN THE SILENCE OF LOVE – RUMI

Soefi dichter Rumi spreekt een taal die iedereen verstaat, de taal van de liefde. Hij omschreef liefde als de hemel op aarde en werd onderdeel van het grote mysterie, de eenheid. Een eenheid die je hart wakker schud en je laat herinneren wie je werkelijk bent. De grootste menselijke prestaties zijn niet geboren uit woorden, maar uit de diepte van de stilte. Verbind je met je hart is de boodschap van “In the silence of love”.

Veel mensen zien hem als een inspiratiebron en zijn ideeën zijn verankerd in het soefisme, waarin de persoonlijke zoektocht centraal staat. Het gaat Rumi niet om het trekken van grenzen, maar om het overstijgen daarvan. De grenzen van je eigen identiteit, grenzen tussen jou en de wereld om je heen, maar ook de grenzen tussen jezelf en de ander. “Overstijg je die grenzen, dan vind je jezelf in een staat van verbijsterend heldere verwarring. Een mystieke ervaring van alomvattende harmonie en eenheid.” Aldus Rumi.

Wees stil

Stilte helpt je hierbij en is de essentie van liefde en creativiteit. Maar ook geluid en alles wat we creëren komt voort uit stilte. Je begint te ontwaken als je je hart hiervoor opent.

Rumi heeft meer waarde gehecht aan stilte dan andere mystici. Veel van zijn gedichten sluit hij af met de woorden “Wees stil”. En als je kijkt naar zijn gedichten met een diepere betekenis zal dat ook altijd over de stilte gaan. Hij zegt tegen zichzelf dat hij moet zwijgen, als hij gedachten voelt opkomen.

Stilte is de essentie

Stilte is pure essentie, terwijl praten deze essentie vertroebelt. Het haalt angst en twijfel weg en bevrijd je van innerlijke onvrede. De boodschap is dus; “Wees stil en luister naar het gefluister van de liefde in je hart”. Het gaat in je leven om de momenten die echt zijn en waarop je liefde voelt. De momenten waarop we verbinden in liefde. Neem even een kwartier voor jezelf en ontspan op de prachtige klanken van “In the silence of love”. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...
Father and daughter

KORTE FILM – FATHER AND DAUGHTER

In de ontroerende, korte film 'Father and daughter' neemt een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download