IN THE SILENCE OF LOVE – RUMI

Soefi dichter Rumi spreekt een taal die iedereen verstaat, de taal van de liefde. Hij omschreef liefde als de hemel op aarde en werd onderdeel van het grote mysterie, de eenheid. Een eenheid die je hart wakker schudt en je laat herinneren wie je werkelijk bent. De grootste menselijke prestaties zijn niet geboren uit woorden, maar uit de diepte van de stilte. Verbind je met je hart is de boodschap van “In the silence of love”.

Veel mensen zien hem als een inspiratiebron en zijn ideeën zijn verankerd in het soefisme, waarin de persoonlijke zoektocht centraal staat. Het gaat Rumi niet om het trekken van grenzen, maar om het overstijgen daarvan. De grenzen van je eigen identiteit, grenzen tussen jou en de wereld om je heen, maar ook de grenzen tussen jezelf en de ander. “Overstijg je die grenzen, dan vind je jezelf in een staat van verbijsterend heldere verwarring. Een mystieke ervaring van alomvattende harmonie en eenheid.” Aldus Rumi.

Wees stil

Stilte helpt je hierbij en is de essentie van liefde en creativiteit. Maar ook geluid en alles wat we creëren komt voort uit stilte. Je begint te ontwaken als je je hart hiervoor opent.

Rumi heeft meer waarde gehecht aan stilte dan andere mystici. Veel van zijn gedichten sluit hij af met de woorden “Wees stil”. En als je kijkt naar zijn gedichten met een diepere betekenis zal dat ook altijd over de stilte gaan. Hij zegt tegen zichzelf dat hij moet zwijgen, als hij gedachten voelt opkomen.

Stilte is de essentie

Stilte is pure essentie, terwijl praten deze essentie vertroebelt. Het haalt angst en twijfel weg en bevrijd je van innerlijke onvrede. De boodschap is dus; “Wees stil en luister naar het gefluister van de liefde in je hart”. Het gaat in je leven om de momenten die echt zijn en waarop je liefde voelt. De momenten waarop we verbinden in liefde. Neem even een kwartier voor jezelf en ontspan op de prachtige klanken van “In the silence of love”. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download