IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASH

Shigeru Umebayash werd geboren op 19 februari 1951 in Kitakyushu, Japan. Hij is een bekende componist van filmmuziek. Je kunt hem ook kennen onder de naam Ume. In 1984, toen hij begon met componeren, werd direct zijn talent ontdekt. Hij werkte samen met grote regisseurs als Roberta Torre, Veit Helmer en Peter Webber.

Ultieme liefdesfilm

Hij heeft meer dan zestig titels aan filmmuziek op zijn naam staan en won verschillende prijzen. Zijn bekendste compositie is ‘Yumeji’s Theme’, gecomponeerd voor Wong Kar-Wai’s film In The Mood for Love. De film ‘In the mood for love (IMDB 8,1) is de ultieme liefdesfilm. Het beste bewijs dat de grootste liefdes zich vooral tussen hoofd en hart afspelen. Er is niets dat vuriger voelt dan de luchtstroom bij het passeren van een bemind persoon. In de liefde is alles waar. De gestolen kus maar ook de gedroomde.

Toch gaat het in deze film niet alleen maar over de relatief veilige romantiek van de onvervulde liefde of het gebroken hart. Wong Kar-wai laat wel degelijk zien wat de gevolgen zijn van het volgen van je hart. Op dat punt is de film niet alleen maar romantisch, maar ook realistisch en zelfs wreed.

Shigeru Umebayash componeerde ook de muziek voor de officiële documentaire van de Olympische Spelen in Peking, The Everlasting Flame. Laat je betoveren door de prachtige tonen en voel de liefde stromen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

432 HZ

ULTIEME ONTSPANNING MET FREQUENTIE 432 HZ

Wist je dat de muziek waar we dagelijks naar luisteren ...
Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download