IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASH

Shigeru Umebayash werd geboren op 19 februari 1951 in Kitakyushu, Japan. Hij is een bekende componist van filmmuziek. Je kunt hem ook kennen onder de naam Ume. In 1984, toen hij begon met componeren, werd direct zijn talent ontdekt. Hij werkte samen met grote regisseurs als Roberta Torre, Veit Helmer en Peter Webber.

Ultieme liefdesfilm

Hij heeft meer dan zestig titels aan filmmuziek op zijn naam staan en won verschillende prijzen. Zijn bekendste compositie is ‘Yumeji’s Theme’, gecomponeerd voor Wong Kar-Wai’s film In The Mood for Love. De film ‘In the mood for love (IMDB 8,1) is de ultieme liefdesfilm. Het beste bewijs dat de grootste liefdes zich vooral tussen hoofd en hart afspelen. Er is niets dat vuriger voelt dan de luchtstroom bij het passeren van een bemind persoon. In de liefde is alles waar. De gestolen kus maar ook de gedroomde.

Toch gaat het in deze film niet alleen maar over de relatief veilige romantiek van de onvervulde liefde of het gebroken hart. Wong Kar-wai laat wel degelijk zien wat de gevolgen zijn van het volgen van je hart. Op dat punt is de film niet alleen maar romantisch, maar ook realistisch en zelfs wreed.

Shigeru Umebayash componeerde ook de muziek voor de officiële documentaire van de Olympische Spelen in Peking, The Everlasting Flame. Laat je betoveren door de prachtige tonen en voel de liefde stromen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

beats

BINAURAL BEATS

Binaural beats werkt verrassend effectief bij slaapproblemen, pijnbestrijding en ADHD, ...
Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download