IN GESPREK MET EEN WIJS MAN

Een wijs man zei; “Volg jouw hart en volg jouw passie”.
Ik vroeg de wijze man; “Hoe kan ik mijn hart volgen als het mij constant leidt naar liefdesverdriet en teleurstellingen?”

De wijze man lachte en zei; “Lief mens, jouw hart is niet degene die jou leidt naar liefdesverdriet en teleurstelling.
Het zijn de verwachtingen die je creëert van het leven, door de verhalen die rondgaan dat geluk buiten je is te vinden en dat de ware liefde ergens buiten op jou aan het wachten is.”
Ik vroeg de wijze man; “Hoe zit het dan met ware liefde en succes?”

Alles begint bij zelfliefde

De wijze man lachte weer; “De wereld buiten probeert je wanhopig te overtuigen hoe succes eruitziet, wat liefde is en waar je dit kunt vinden. Het enige wat ze in het geheel eruit laten, is dat geluk en liefde niet buiten te vinden is.
Dit is de reden waarom je constant op zoek gaat en constant teleurgesteld raakt.

Het begint allemaal bij zelfliefde. Zelfliefde is onvoorwaardelijk van jezelf houden. Door zelfliefde word je allereerst gelukkig met jezelf en dit vormt een basis voor zelfrespect, acceptatie en balans. Een grote kracht van bewustwording is zelfrealisatie. Zelfrealisatie wil zeggen dat je “al” gelukkig bent.

Jij bent liefde!

Door zelfrealisatie zal je ook zaken aan gaan trekken die je daadwerkelijk in deze staat kunnen brengen. Vergeet niet dat aan het einde van de streep, jij degene bent die overal een betekenis aan geeft. Op deze manier word je bewuster van de invloed die je hebt op jouw realiteit. En dit is hoe je langzaam terug gaat naar je natuurlijke staat waarmee je bent geboren. Jij bent liefde! Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kun je ook onvoorwaardelijk van iemand anders houden. De truc die ze met mensen hebben uitgehaald is om mensen te laten denken dat de verantwoordelijkheid van hun geluk bij iemand anders ligt dan bij zichzelf”.

Hartje

Ik vroeg de wijze man; “Hoe kan ik nu teruggaan naar mijn natuurlijke staat, als mijn hart is gebroken?”
De wijs man glimlachte en zei; “Je hart is niet gebroken, maar je wil en jouw verwachtingen van het leven. Jouw hart is juist degene die de waarheid weet en dat is wat jij niet hoeft te zoeken of te verdienen. Dat wat je zoekt, heb je al en dat is verbondenheid in liefde en niemand kan dat van je afpakken. Jij bent degene die acuut kan beslissen om uit de cyclus van angst te stappen en het leuke eraan is dat je van niemand toestemming nodig hebt. Jouw hart weet allang de waarheid. De waarheid dat jij uit liefde gecreëerd bent, want het was er elke keer bij. Jouw hart is niet wat beschadigd is, het is jouw zelfvertrouwen en geloof. Jouw hart juist is waar je “altijd” op terug kan vallen, omdat het jou nooit zal misleiden.”

Luister naar je hart in de stilte

Ik vroeg de wijze man; “Hoe kan ik leren om naar mijn hart te luisteren?”
De wijze man sprak; “Je hart spreekt tot je op diverse manieren en de meest voorkomende manieren zijn via jouw intuïtie en gevoel. Dat kun je horen in momenten van stilte.”

Ik zei tegen de wijze man; “Dank je wel voor deze mooie woorden.”
De wijs man; “Geen dank, ik ben blij dat je me weer hebt gevonden, want ik heb nooit aan je getwijfeld. Kom dansen met me in het heden en laat al je oude herinneringen los over hoe dingen zouden moeten zijn.
Volg me en ik laat je de echte wereld zien …”

De wijze man is mijn hart. Auteur: Aldrich Arundel

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...
Seks in de relatie

DE SEKS IS VERDWENEN

Ik krijg regelmatig berichten van mannen en vrouwen dat ze ...
Codependent en de narcist

DE CODEPENDENT EN DE NARCIST

De codependent en de narcist hebben een complexe relatie die ...
Verlos me van codependentie

VERLOS ME VAN MIJN CODEPENDENTIE

Jaren geleden kostten mijn relaties zoveel energie dat het soms ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download