‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en aandoenlijk. In onderstaande video een ontroerend gesprek tussen Christopher Robin en Poeh. We kunnen wijze lessen halen uit de verhalen van Poeh. Want voor iedereen die aan zichzelf twijfelt: ‘je bent moediger dan je denkt, en sterker dan je lijkt, en slimmer dan je denkt’. We zouden allemaal wel zo’n vriend willen hebben.

Christopher Robin en Poeh in gesprek

Christopher Robin: “Poeh Beer, wat als er op een dag een morgen zou komen dat we uit elkaar waren?”
Poeh: “Zolang we samen uit elkaar zijn, komt het zeker goed.”
CR: “Ja, ja, natuurlijk. Maar als, als we niet samen waren… als ik ergens anders was?”
P: “O, maar dat zou je echt niet kunnen zijn, want ik zou helemaal verloren zijn zonder jou. Wie zou ik bellen op die dagen dat ik gewoon niet sterk genoeg of dapper genoeg ben?”
CR: “Nou, eigenlijk…”
P: “En wie zou ik om advies vragen als ik niet wist welke kant ik op moest?”
CR: “Poeh, wij…”
P: “We… dat zouden we gewoon niet zijn.”
CR: “O, Poeh. Als er ooit een morgen is waarop we niet samen zijn, is er iets wat je moet onthouden.”
P: “En wat zou dat kunnen zijn, Christopher Robin?”
CR: “Je bent moediger dan je denkt, en sterker dan je lijkt, en slimmer dan je denkt.”
P: “O, dat is makkelijk. We zijn moediger dan een bij, en, eh, langer dan een boom, en groter dan een gans… of, eh, was dat een eland?”
CR: “Nee, dwaas, oude beer! Je bent moediger dan je denkt, en sterker dan je lijkt, en slimmer dan je denkt. Maar het belangrijkste is dat zelfs als we uit elkaar zijn, ik altijd bij je zal zijn. Ik zal altijd bij je zijn. Ik zal altijd bij je zijn.’

Uit “Pooh’s Most Grand Adventure: The Search For Christopher Robin” ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN AAN DISNEY.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download