IK WIL JOU OOK BEWUST MAKEN, WAAROM LUISTER JE NIET?

Als je langzaam, stap voor stap het pad bent opgegaan van bewustwording en de wonden uit je jeugd gaat genezen, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. 

Je ontdekt dat je jarenlang je behoeften hebt onderdrukt, of ze helemaal niet kende. Je leert dat je grenzen mag stellen en hoe je ze moet stellen. En voor jezelf zorgen wordt een prioriteit in plaats van bijzaak.

Mijn bewustwording

Terwijl je dagelijks veel oefent en hard aan jezelf werkt, merk je dat er dingen om je heen gaan veranderen. Je voelt je zelfverzekerder, je hebt veel inzichten, er komt meer rust en mensen reageren anders op je. Je bent zo blij met wat er allemaal gebeurt dat je deze nieuwe wereld met iedereen wil delen. 

“There isn’t any good or bad, everything is either a product of pure awareness or sheer ignorance” – Ramana Pemmaraju

Deze geweldige transformatie gun jij iedereen waar je van houdt. Misschien wil je het zo graag omdat je merkt dat relaties veranderen. Je wordt niet begrepen, krijgt vreemde blikken of opmerkingen als; “wat een zweverige onzin”. 

Ze worden boos op jou

Mensen voelen zich niet meer op hun gemak bij je, waardoor ze hun angsten op je gaan projecteren. Ze sluiten zich af voor al je nieuwe ideeën, voelen zich aangevallen of vallen jou aan. Ze willen niets liever dan dat alles zo blijft zoals het is en geloven niet dat ze van hun interne struggles kunnen genezen. 

Wat je goed moet onthouden, is dat genezing van je innerlijke kind iets is wat jij in en met jezelf doet. Iedereen wandelt zijn of haar pad, op de manier zoals dat goed is voor de ander. Hoe graag jij de ander ook wil helpen genezen dat zal je nooit lukken. Je kunt een ander niet laten inzien, wat hij of zij niet wil of kan zien. 

Bewustwording

Het is logisch dat jij het beste wil voor de mensen waar je van houdt, maar werkt je inzet wel? Of alleen averechts? Waarschijnlijk stoot je juist op weerstand, als je met je goed bedoelde inzichten en adviezen komt. 

Verwijdering in plaats van verbinding

Dit komt doordat genezing niet kan worden geleerd aan iemand die niet op zoek is. Het is een persoonlijk pad, waar iedereen zelf alle inzet en discipline voor zal moeten opbrengen. Als je de ander pusht of iets wil leren, zal die zich juist nog minder gezien en gehoord voelen, wat verwijdering in plaats van verbinding brengt. 

“Awareness levels the playing field. We are all humans doing the best we can” – Sharon Salzberg

Wat je wel kunt doen is jezelf de volgende vragen stellen; “Waarom wil ik zo graag dat de ander geneest?” Wil ik iets van de ander? Of wil ik dat de relatie verandert? Wat haal ik eruit als de ander genezen zou zijn?

Inspireer in plaats van beleer

Als je de antwoorden vindt op deze vragen leert dat je iets over jezelf, wat waardevol is. Je kunt in elke situatie iets leren over je pad en wie je werkelijk bent. Door de focus te houden op jezelf en je innerlijke reis, kun je het voorbeeld zijn van hoe je kunt genezen. En dat werkt veel inspirerender, dan de ander ergens willen brengen waar hij of zij nog niet aan toe is. 

Verplaats jezelf eens in de schoenen van de ander, zou jij stappen kunnen ondernemen en dingen kunnen aannemen, als de tijd voor jou nog niet rijp is? Of ontwikkel jij ook op je eigen tempo en met je eigen inzichten? Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...
LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download