IK LOOP DOOR EEN STRAAT… – PORTIA NELSON

Ik loop door een straat
Er zit een diep gat in het trottoir
Ik val er in
Ik ben verloren, ik ben radeloos
Het is mijn schuld niet
Het duurt eeuwig om een uitweg te vinden

Ik loop door dezelfde straat
Er is een diep gat in het trottoir
Ik doe alsof ik het niet zie
Weer val ik er in
Ik kan niet geloven dat ik op dezelfde plek ben
Maar het is niet mijn schuld
Het duurt nog lang voordat ik eruit kom

Ik loop weer door dezelfde straat
Er is een diep gat in het trottoir
Ik zie dat het er is
Ik val er weer in, het is een gewoonte
Mijn ogen zijn open
Ik weet waar ik ben
Het is mijn schuld
Ik kom er direct uit

Ik loop door dezelfde straat
Er is een diep gat in het trottoir
Ik loop er omheen

Ik loop door een andere straat.

Auteur: Portia Nelson.

Deze inspirerende tekst komt uit het “Tibetaanse boek van leven en sterven“. Het boek geeft op een duidelijke manier inzicht in meditatie, karma, re├»ncarnatie, mededogen en stervensbegeleiding. Er staan ook mooie oefeningen in het boek, om jezelf en een ander te helpen met een bepaald proces.

Als je iets wilt veranderen gaat dat in kleine stapjes, met vallen en opstaan. Deze tekst gaat over het herkennen van je valkuilen en leren om je eigen pad te kiezen. Zorg ervoor dat je zelf uit het gat kunt klimmen als je valt. Dat je om het gat heen loopt en uiteindelijk een nieuwe weg kiest. Kies de weg die bij jou past. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download