IK DOE WAT IK WIL

Toen ik bedacht had om mijn huis en spullen te verkopen, mijn baan op te zeggen en op reis te gaan, hadden veel mensen een mening. Ze hadden oordelen en het werd me echt sterk afgeraden, toch zei ik; “ik doe het!”

Ik kon namelijk inzien dat ze niet aan mij twijfelde, of me pijn wilde doen. Nee, in plaats daarvan maken ze zich waarschijnlijk zorgen om me.

“Fear is a mental projection of something that has not happend”

Hoe kan het anders, als ze hun hele leven maar een ding hebben zien werken. Dan is het moeilijk om op een andere manier naar het leven te kijken. En bij velen merkte ik dat het een projectie was van hun eigen angsten en onzekerheden.

Safety first

Iedereen houdt van veiligheid boven alles. Als je ziet hoe we allemaal verzekerd zijn, dan zit dat behoorlijk diep geworteld. Ik zag alleen in dat als ze aan me twijfelen, het niets vertelt over mijn mogelijkheden. Maar alles over hun eigen angsten en onzekerheden.

“You create your own reality”

Toen ik dit inzag was het makkelijk om al die goede adviezen en angsten naast me neer te leggen. Omdat ze simpel weg niet van mij zijn. Iedereen creëert zijn eigen realiteit, dus ook ik. Hoe had ik me zoveel kunnen aantrekken van woorden.

Iedereen heeft zijn realiteit

Woorden zijn slechts woorden, dit heeft me geholpen voorbij alle twijfel te komen. Ja, er waren mensen die hun perceptie van hun realiteit uitten, maar dat hoeft niet die van mij te zijn. Ik realiseerde me dat ik kan zijn wie ik ben, kan doen wat ik wil en bovenal kan gaan waar ik wil. Hoe vaak trek je je iets aan van wat anderen zeggen? Als iemand je bijvoorbeeld zegt dat je te emotioneel bent. Dan betekent dit nog niet dat je ook te emotioneel bent. Of dat te emotioneel zijn een slechte zaak is.

“Your reality is a reflection of your strongest beliefs”

Dat is slechts hun perceptie. Dat is de basis van hun unieke overtuigingen, ervaringen en projecties. Dus hoe kom je weer terug bij jezelf en wat je nu echt zou willen? Schrijf gewoon simpel eens alle dingen op die je over jezelf waardeert. Dit kunnen je kwaliteiten zijn, waar ben je goed in? Of de dingen die je leuk vindt om te doen.

Je bent geweldig!

Hang het briefje ergens op en kijk er elke ochtend naar. Als je er van overtuigd raakt hoe geweldig je eigenlijk bent, heeft alles een grote kans van slagen.

“Out of difficulties grow miracles”

Je zal groeien, leren en nieuwe dingen ontdekken waarvan je niet wist dat je ze in je had. En dat allemaal omdat je simpelweg niet meer gelooft in wat anderen je vertellen.

I believe in me

Ik werd de ondersteunende persoon in mijn leven, die ik eigenlijk dacht van buiten nodig te hebben. Ik ging om me heen toetsen welke mensen me ondersteunen en er wel in geloofde. En ik vond de mensen die me aanmoedigden en me lieten geloven dat ik alles kan doen wat ik wil en zelfs meer.

“Believe in yourself and you will be unstoppable”

Mijn binnenwereld werd gereflecteerd in de buitenwereld. En sommige heb ik moeten overtuigen. Maar dat kon ik nu makkelijk, omdat ik in mezelf geloof en het niet belangrijk meer was, wat een ander zei of dacht.

Zoek support

Om mijn energieflow hoog te houden, zocht ik alleen de supporters van mijn plannen uiteraard. Mijn woorden en zinnen veranderde in geloof en daadkracht. Merkte ik al snel dat meer en meer mensen het gingen bemoedigen.

“Accept me at my strongest, support me at my weakest” 

De mensen om me heen geloofden nu in me en mijn plan. Ineens werd de projecties zichtbaar, omdat ze hun angsten gingen delen met me. “Wat knap, ik zou dat nooit durven”. “Jeetje wat een lef, ben jij niet bang joh?” En ga zo maar door. 

Dus kort samengevat;

  • Vind positieve voorbeelden van anderen die al gedaan hebben, wat je wil.
  • Zie dat alles wat de mensen om je heen zeggen, hun eigen angsten en projecties zijn en dus niets met je te maken hebben.
  • Maak een lijst met je kwaliteiten en dingen die je zou willen en kijk dagelijks naar het briefje.
  • Praat positief en met daadkracht en vind mensen die je supporten.

Onder andere deze vier stappen hielpen me om voorbij de twijfel te komen. Om de moed in mezelf te vinden en te kiezen voor wat ik wil in mijn leven.

“Free yourself from your own mind”

Vandaag kan ik besluiten overal te werken en te wonen. Ik ben flexibel en boven alles vrij. Ik kan niet gelukkiger zijn dan nu. Vooral omdat ik voor het eerst ben trouw gebleven aan mij. Ik heb me gehouden aan mijn beslissingen en keuzes.

Wat houd je tegen?

Wat is nu die overtuiging of angst die je ervan weerhoudt om stappen te ondernemen? Oefen dagelijks met deze nieuwe inzichten.

“The only thing stopping you is yourself” 

Dan zul je al snel de moed vinden, om dingen te gaan veranderen. Hoe groot of klein ze ook mogen zijn. En hopelijk zal ook jij uiteindelijk precies zo leven, zoals jij dat wil! Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download