IK BEN SUUS

Mijn naam is Suus. Eigenlijk Suzanne maar zo noemt niemand mij, tenzij er iets ernstigs aan de hand is. Als ik mezelf in een paar woorden zou moeten omschrijven zou dat zijn: empatisch, dierenvriend, zachtaardig, enthousiast, hoogsensitief en sociaal. Verder hou ik van jurken, wilde haren en vind ik het soms lastig om over koetjes en kalfjes te praten omdat ik nogal een diepgaand persoon ben. 

Het was wat het was

Toen ik 9 was zijn mijn ouders gescheiden. Dat vond ik toen wel goed omdat ik voelde dat het niet goed was, die ruzies. Daarnaast ben ik jong mijn beide oma’s verloren, mijn zusje én een tante. Het was wat het was. 
Later pas, toen ik een stuk ouder was en ik, na een aantal jaren werken in een branche waar ik heel ongelukkig was, de ziekte van Pfeiffer kreeg en daar overheen nog een burn-out, kwam de klap van dit alles pas en werd ik “wakker”. 

Wat gek hè, dat je de dingen die jij meemaakt vaak ziet als “gewoon het leven” en dan doorgaat. Terwijl, als een vriendin of een dierbare zoveel (tegelijk) meemaakt, je dat echt heel heftig kan vinden. 

Waarom leven we eigenlijk?

Mede door al deze gebeurtenissen ging ik mezelf opnieuw de vragen stellen die ik als jong kind al had zoals: “waarom leven we eigenlijk?” En: “wat komen wij hier op aarde doen?”. Ik kwam er achter dat mijn baan in de farmaceutische wereld niet mijn plek was. Geen wonder dat ik altijd last had van gekke klachten zoals hoofdpijn en heel veel stress.

Ik was met dat werk begonnen omdat ik mensen wilde helpen maar ik kreeg steeds meer het idee dat ik het tegenovergestelde aan het doen was. Al die mensen met zakken en tassen vol medicijnen die elkaar allemaal in stand hielden in plaats van de oorzaak op te lossen. Ik was veel liever en steeds vaker met ze aan het meedenken over hoe ze hun leefstijl konden aanpassen.

Jarenlang zorgde ik voor anderen

Ik interesseerde me altijd al in gezondheid en persoonlijke groei, maar nu ging dat een stapje verder. Ik startte opleidingen zoals een Life coach opleiding en een opleiding voor hoogsensitieve mensen. Jarenlang zorgde ik voor anderen en zette ik mezelf op de laatste plek. Ik merkte dat ik dit niet langer kon. Eindelijk ging ik naast andere mensen aanvoelen en zien, ook mezelf zien. 

Ik ben totaal ander werk gaan doen. Ik werk nu op een kindercentrum en daarnaast ben ik Holistisch Life coach en help ik vrouwen om weer in hun kracht te komen bijvoorbeeld door mindfulness, bewustwording en een holistische leefstijl. 

Daarnaast vind ik het heel fijn om goed voor mezelf te zorgen door zo gezond mogelijk te eten. Voor mij betekent dat weinig tot geen vlees en geen zuivel, veel groenten, fruit en noten en regelmatig te bewegen. Vroeger was dat een moeten voor mij. Nu vind ik het leuk en doe ik vooral waar ik zin in heb. Dat is de ene week niets en de andere week ga ik dansen, hardlopen of skeeleren. 

Speelsheid en liefde geven

Wat ik doe is waar ik voor sta. Ik vind het prachtig om zowel de jongste generatie vooral veel ruimte voor speelsheid en liefde te geven, zowel vrouwen van alle leeftijden te helpen en bij te staan tijdens hun proces. 

Ik droom van een wereld waarin liefde overheerst. Ik droom van een nieuw schoolsysteem. Ik droom van een bewustzijnsverruimende leefomgeving. Ik droom van een leven dichterbij de natuur. 

Mijn leeftijd is 29 jaar. Mijn lengte is 1.63. Mijn lievelingseten is vers fruit (mango!) en verse noten. Mijn lievelingsboeken zijn die van Wayne Dyer, Christina von Dreien en van Eben Alexander. Ik interesseer mij enorm in waargebeurde verhalen van mensen die een bijna dood ervaring en/of contact met de bron hebben gehad. Mijn lievelingskleur is een mix van de regenboog en mijn lievelingsfilms zijn toch echt die van Disney en Avatar. 

Ik ben een ziel met een fysiek lichaam. Ik ben hier om te leren. Ik ben hier om lief te hebben en om te helpen. 

En jij? Wie ben jij? Auteur: Suzanne.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download