IK BEN MICHEL

Hey jij daar aan de andere kant, ik ben Michel, 44 jaar geleden geboren in de parel van het zuiden. Waar mijn reis begon. Het leven, wie ben ik, welke obstakels kom ik tegen? Welke hoge bergen moet ik bewandelen?

Ik was vroeg vader, 20 toen de eerste geboren werd, en 2,5 jaar later de tweede. Huisje boompje beestje. Ik zou het wel eens even anders doen. Niet dat mijn jeugd verkeerd was, ondanks wat sommige gebeurtenissen die het daglicht beter niet kunnen zien.

Ik wilde klaar staan voor mijn gezin

En dan vijf jaar later een zoon mogen ontvangen. Werken, werken, en klaar staan voor je gezin. Dat stond voorop. Dat wilde ik, en terwijl stond ik er alleen voor. De moeder had een iets ander idee over een gezin onderhouden. Na een proces van zes jaar was ik er klaar mee en na de relatie van 14 jaar ging ik mijn eigen weg bewandelen in de liefde en gelijk elders in duiken. Niet handig zo blijkt later.

Ik wilde er niet alleen voor staan, en ik wilde niet dat iemand anders er alleen voor kwam te staan. Dacht het nog steeds allemaal beter te weten voor een ander. En ik? Zet mij maar op de achtergrond. Daar sta ik goed, wil niet zo in de belangstelling. Dat is niks voor mij. Na mijn reis in de liefde terug gestreken in de parel van het zuiden, en denken wat wil, waar sta ik.

Waarom doe ik wat ik doe?

Wat ben ik aan het doen? Wilde mijn vragen op de rit krijgen. Mijn leven op de rit krijgen. Dan zal je daar wel iets voor moeten doen. En daar actie in ondernemen. Bewust worden van je handelen, maar ook die spiegel voorhouden. Niet denken, het is moeilijk, maar denken het is niet makkelijk. Doorzetten, vallen, en weer doorgaan. Van niets iets maken, daar zit mijn kracht in.

En zo kwam ik op het idee om een FB en insta pagina te maken met verhaal verbindt art. Ofwel, verhalen verbinden de kunst van het leven. Wat ik wil overbrengen naar andere is: Lees de teksten die ik schrijf en geef daar je eigen invulling aan. Mooie woorden en zinnen de wereld ingooien. Vertrouwen hebben in het volgende hoofdstuk, immers jij blijft de schrijver is hier een mooi voorbeeld van. Jij hebt het zelf in de hand om je bewust ervan te zijn wat je kan. Hoe jij graag je volgende hoofdstuk wil zien.

Denk daarbij ook aan je naasten, maar vooral aan jezelf. Wat verdien jij om je leven zoveel kleur te geven, dat je met een gerust hart verschillende paden mag bewandelen. Ervaring is een onderdeel hiervan. Vroeger, want daar mag ik over praten als 44 jarige, vond ik het woordje ervaringsdeskundige een negatief woord.

Nu grijp ik de kansen

Het slaat nergens op was mijn gedachten. Waarom? Dan ben je ervaringsdeskundige in het vroeg vader zijn, of hoe het is om met weinig rond te komen, of als je vroegtijdig je werk moet verlaten omdat je werk ophoud. En zo heb ik nog wel een lijstje met onderwerpen die van toepassing zijn hierop, of dat je alleen maar een diploma hebt van de middelbare. En dat brengt bij mij hoe ik er nu in sta. Afgelopen drie jaar vertrouwen gekregen van mijn leidinggevende. Zij geeft mij kansen, bouwstenen om te mogen bouwen.

Zo ben ik nu die Michel, die van elke ervaring die ik heb opgedaan, uit te werken als, de stagebegeleider van de derde en vierdejaars. Ontwikkel ik het stageboek, geef ik fiets techniek en ontwikkel daar een lesprogramma voor. Ben ik ondersteunend voor het personeel. Doe ik gebouwenbeheer, en geef ik les op een andere school. En sta ik aan de vooravond om te zien morgen na een gesprek van 4,5 uur hoe het met mij opleidingsniveau zit.

Wat was mijn reis mooi

En dit is allemaal begonnen toen ik 4 jaar geleden mijn lief tegen kwam. Eerst telefonisch contact en dat een aantal weken om daarna elkaar een keer te zien. Een maatje, lief, mogen ontdekken in de tijd die ons toen is gegeven. Vier jaar verder, meer vertrouwen, basis die goed is, creatief zijn met van alles wat op mijn pad komt. En terwijl zien en bewust worden waar ik voor leef. En dat ik later mag terug kijken, wat een mooie reis heb ik mogen maken, met alle fouten en hobbels die er waren. Om dan aan mijn laatste reis te mogen beginnen.

Want zo is mij een keer gezegd, we zijn allemaal op reis. Jij en ik, wij allemaal. Het gaat erom, wie kom jij tegen op je reis. Geef nooit op, gebruik je creativiteit die van binnen bij je zit. Warme groet, Michel (auteur).

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

paperman

KORTE FILM – PAPERMAN

In de wereld van korte animatiefilms staat Paperman uit 2012 ...
La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download