IK BEN JOHN

Dag mijn naam is john 48 jaar. Vanaf het eerste moment dat ik mij kan herinneren in mijn jeugd, is er in mijn familie thuis veel onveiligheid geweest. Een vader die alcoholist was en een moeder die te bang was daarop te reageren. Als klein kind was het dus ook aftasten hoe de bui van mijn vader stond en of er geen klappen vielen.

De criminaliteit bood uitkomst

Ook ben ik elf keer verhuist, waardoor ik in mijn jeugd weinig tot geen aansluiting vond bij leeftijdsgenootjes. Ik moest mijzelf altijd verdedigen, thuis en ook op straat. Waardoor ik eigenlijk al snel op jonge leeftijd in aanraking kwam met jongens die ouder waren en ook uit ontwricht gezin kwamen. Drugs was dan ook mijn uitweg om mijzelf te bewijzen en ergens bij te horen. Materialisme en geld telt.

Op mijn dertiende aan softdrugs, vijftiende van school en al aan harddrugs. Op mijn zeventiende het huis uit na een ruzie met mijn vader. De bewijsdrang was dus groot en de criminaliteit bood uitkomsten. Maar ik kwam er al snel achter dat dit ook een leven van leugen en bedrog was.

Ik was alles kwijt

Op mijn dertigste kreeg ik de nachtmerries niet meer verdooft en liep ik vast in mijn leven. Bizar genoeg gingen ze over dat ik alles kwijt zou raken wat me lief was. En niet ouder zou worden als zesendertig jaar. Op mijn zesendertigste was ik alles kwijt. Mijn geld, huis, spullen, auto’s, vrienden, familie die overleden en ook mijn vrouw en kinderen kwijt.

Ik heb twee keer een zelfmoord poging ondernomen, maar bizar genoeg overleefd. Iets zei me dat ik nog iets te doen had. Vanaf dat moment stond ik letterlijk op straat. Ik ben eerst aan besef gaan werken en praktische zaken, zoals; financiën, woning, dagbesteding en daarnaast behandeling.

John

De hulpverlening vroeg hoe?

Ik kon alleen maar aangeven wat er aan de bovenkant speelde in mijn leven. Maar hoe mijn referentie kader, overtuigingen en conditionering eruitzagen niet. Dat leerde ik pas toen ik ging werken in 2010, als ervaringswerker. Door dat werk leerde ik wat veiligheid was en geluk niet in materialisme zit, maar in verbinding, hoop, liefde en geloof.

Ik ben nu dik twaalf jaar verder. En ben nog steeds stoeiende met mijn zelfbeeld, overtuigingen en balans creëren in mijn leven. Soms gaat het me goed af en toe totaal niet. Ik probeer mijzelf zo positief mogelijk in te stellen om de rotdagen door te komen en te genieten van de mooie dagen.

Ik sta zuiver en puur in het leven

Tja wat heeft het leven me geleerd. Het heeft me geleerd om zuiver, puur, eerlijk en betrouwbaar in het leven te staan. De rest blijft dynamisch. Met mijn verleden en collectieve ervaringen van anderen, probeer ik mensen bewust te maken waardoor ze andere keuzemogelijkheden hebben. Ik hou niet van belangstelling, maar ik weet dat mijn verhaal mensen hoop geeft en inzicht dat er mogelijkheden zijn om te veranderen of uit verslaving en criminaliteit te stappen.

Het kan! Auteur: John

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download