IK BEN JOHN

Dag mijn naam is john 48 jaar. Vanaf het eerste moment dat ik mij kan herinneren in mijn jeugd, is er in mijn familie thuis veel onveiligheid geweest. Een vader die alcoholist was en een moeder die te bang was daarop te reageren. Als klein kind was het dus ook aftasten hoe de bui van mijn vader stond en of er geen klappen vielen.

De criminaliteit bood uitkomst

Ook ben ik elf keer verhuist, waardoor ik in mijn jeugd weinig tot geen aansluiting vond bij leeftijdsgenootjes. Ik moest mijzelf altijd verdedigen, thuis en ook op straat. Waardoor ik eigenlijk al snel op jonge leeftijd in aanraking kwam met jongens die ouder waren en ook uit ontwricht gezin kwamen. Drugs was dan ook mijn uitweg om mijzelf te bewijzen en ergens bij te horen. Materialisme en geld telt.

Op mijn dertiende aan softdrugs, vijftiende van school en al aan harddrugs. Op mijn zeventiende het huis uit na een ruzie met mijn vader. De bewijsdrang was dus groot en de criminaliteit bood uitkomsten. Maar ik kwam er al snel achter dat dit ook een leven van leugen en bedrog was.

Ik was alles kwijt

Op mijn dertigste kreeg ik de nachtmerries niet meer verdooft en liep ik vast in mijn leven. Bizar genoeg gingen ze over dat ik alles kwijt zou raken wat me lief was. En niet ouder zou worden als zesendertig jaar. Op mijn zesendertigste was ik alles kwijt. Mijn geld, huis, spullen, auto’s, vrienden, familie die overleden en ook mijn vrouw en kinderen kwijt.

Ik heb twee keer een zelfmoord poging ondernomen, maar bizar genoeg overleefd. Iets zei me dat ik nog iets te doen had. Vanaf dat moment stond ik letterlijk op straat. Ik ben eerst aan besef gaan werken en praktische zaken, zoals; financiën, woning, dagbesteding en daarnaast behandeling.

John

De hulpverlening vroeg hoe?

Ik kon alleen maar aangeven wat er aan de bovenkant speelde in mijn leven. Maar hoe mijn referentie kader, overtuigingen en conditionering eruitzagen niet. Dat leerde ik pas toen ik ging werken in 2010, als ervaringswerker. Door dat werk leerde ik wat veiligheid was en geluk niet in materialisme zit, maar in verbinding, hoop, liefde en geloof.

Ik ben nu dik twaalf jaar verder. En ben nog steeds stoeiende met mijn zelfbeeld, overtuigingen en balans creëren in mijn leven. Soms gaat het me goed af en toe totaal niet. Ik probeer mijzelf zo positief mogelijk in te stellen om de rotdagen door te komen en te genieten van de mooie dagen.

Ik sta zuiver en puur in het leven

Tja wat heeft het leven me geleerd. Het heeft me geleerd om zuiver, puur, eerlijk en betrouwbaar in het leven te staan. De rest blijft dynamisch. Met mijn verleden en collectieve ervaringen van anderen, probeer ik mensen bewust te maken waardoor ze andere keuzemogelijkheden hebben. Ik hou niet van belangstelling, maar ik weet dat mijn verhaal mensen hoop geeft en inzicht dat er mogelijkheden zijn om te veranderen of uit verslaving en criminaliteit te stappen.

Het kan! Auteur: John

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download