IK BEN HESTER

Ik ben Hester, 31 jaar en 1,5 jaar geleden ben ik samen met mijn vriend en onze kat vanuit de Randstad naar Apeldoorn verhuisd. We hadden behoefte aan meer rust, meer natuur en een nieuwe omgeving. Ik houd heel erg van veranderingen, ik wil alles begrijpen en ben veel bezig met hoe iets anders of beter kan.

En dan vooral hoe ik daarmee meer kan betekenen voor de mensen om me heen, voor de dieren en de rest van de wereld. Ik probeer altijd te leren van elke situatie, en daarbij compassie te hebben voor mezelf en anderen. Dat is een pad met ups en downs.

Op mijn bek gaan

Ik houd van avontuur, van risico’s en uitdagingen aangaan, omdat ik geloof dat ik hierdoor uiteindelijk steeds meer zelfvertrouwen krijg, er een rijker en fijner mens van word en mijn leven ook een stuk leuker en interessanter zal zijn. Het is geen makkelijke weg, vol met teleurstellingen, kwetsen, gekwetst worden en op m’n bek gaan. Toch brengt het me uiteindelijk ook veel. Elke ervaring neem ik mee, het leert me wie ik wil zijn en wat ik echt belangrijk vind in het leven. 

“Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen” – Robert Ascham

Het aangaan van avonturen en risico’s nemen heb ik niet van jongs af aan meegekregen. Ik ben heel beschermd opgevoed en heb lange tijd helemaal geen risico’s genomen omdat ik het doodeng vond. Alles wilde ik goed doen voor iedereen, had enorm veel last van perfectionisme en faalangst en wist totaal niet wie ik was en waar ik voor stond.

Ik hield me op de achtergrond

Ik voel en denk heel veel maar durfde daar toen niet voor uit te komen. Altijd hield ik me op de achtergrond en probeerde aansluiting te vinden bij de mensen om me heen. Ik probeerde eigenwaarde te halen uit mijn prestaties en mijn uiterlijk, wat uiteindelijk niet veel opleverde. Diep vanbinnen was ik vaak heel eenzaam en voelde ik een enorme behoefte om het anders te gaan doen. 

“We think we want to disappear, but all we really want is to be found”

Uiteindelijk hield ik het niet meer vol in mijn veilige cocon. De eerste grote keuze waar ik me bewust van ben is het moment dat ik tijdens mijn studie de keuze maakte om stage te gaan lopen in het buitenland. Dat heeft me zoveel gebracht en geleerd. Daarna zijn er nog een aantal momenten geweest in m’n leven waarop ik belangrijke keuzes heb gemaakt die mijn leven enorm hebben veranderd en me hebben gevormd tot wie ik op dit moment ben.

Ik was bang om te falen

Ik voel me zoveel beter. Al ben ik op veel momenten voor en ook na bepaalde keuzes nog door een diep dal gegaan. Twijfelend aan de keuze en mezelf, bang dat ik zou falen, dat anderen me raar of stom zouden vinden en ik eenzaam en ongelukkig zou eindigen.

“It’s not failure, it’s unfinished success”

Toch heeft het me altijd wat gebracht, al was het soms de les dat ik iets echt niet meer wilde. Ik ben wel mensen verloren, omdat ik zoveel veranderde. Maar daarnaast heb ik ook veel mooie mensen leren kennen en zijn bepaalde relaties erg verdiept. Daar ben ik dankbaar voor.

Iedereen zou hulp moeten vragen

Op een aantal momenten in mijn leven heb ik ook professionele hulp gehad, en daar ben ik erg blij mee. Eigenlijk denk ik dat het voor iedereen goed zou zijn om op bepaalde momenten hulp te vragen van een therapeut, het kan je zoveel steun en inzichten over jezelf geven.

I can be strong and ask for help at the same time

Ook denk ik dat het erg belangrijk is dat je rolmodellen hebt, mensen aan wie je je op kunt trekken en waar je je in herkent. Zelf vind ik erg veel steun in Brené Brown, Esther Perel, Connie Palmen, Brigitte Kaandorp en Xandra van Hooff. Omdat zij me leren hoe belangrijk verbinding, compassie, kwetsbaarheid en op je bek durven gaan is en dat het niet erg is om soms de enige te zijn met een bepaalde mening. Dat kan op bepaalde momenten juist heel nodig zijn. 

Ik groei mijn hele leven nog

Ik geloof dat ik mijn hele leven nog kan leren en groeien. Op dit moment sta ik weer voor een grote verandering, en dat vind ik spannend. Maar omdat ik mezelf nu beter ken en nu ook geweldige lieve mensen om me heen heb bij wie ik kwetsbaar mag zijn, heb ik er vertrouwen in dat ik mijn weg wel zal vinden.

Wat ik anderen zou willen meegeven: Durf te doen, durf je eigen weg te kiezen en ook fouten te maken. Je kunt niet alles uitdenken. Heb vertrouwen dat je leert van alles wat je doet en heb compassie met jezelf, omdat je het probeert. Je hebt zoveel meer veerkracht dan je denkt en als je je openstelt zijn er altijd mensen om je te steunen. Laat jezelf zien en ervaar hoeveel het je zal geven. Auteur: Hester.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

paperman

KORTE FILM – PAPERMAN

In de wereld van korte animatiefilms staat Paperman uit 2012 ...
La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download