IK BEN ALIEKE

Ik ben Alieke, 20 jaar en beheerder van het Instagram account: “De berg van het leven”. In mijn dagelijks leven ben ik sinds december drie dagen aan het werk als revalidatie-assistent en in mijn vrije tijd sport ik veel. Ook ben ik graag met creatieve dingen bezig en speel ik regelmatig op de piano. Misschien klinkt dit als een perfect of goed georganiseerd leven, maar zo is het niet.

Ik stoei nu ongeveer 3 jaar met een depressie. De afgelopen 2 jaar heb ik veel verschillende therapieën gehad, om het verleden een plekje te geven en om bewust te worden van mijn gedachtes, valkuilen, denkpatronen en leefregels.

Het begon heel onschuldig

Mijn depressieve gevoelens en gedachtes begonnen heel onschuldig. Af en toe wat negatieve gedachtes, maar nog niet zo veel en heftig. Maar na een tijdje werden de gedachtes steeds negatiever en voelde ik me heel somber en had veel momenten waarin ik het leven niet meer zag zitten. Het voelde als een hele zware deken die over mij heen lag en alsof er allemaal zwarte monsters en stemmen in mijn hoofd zaten.

Vroeger heb ik het een en ander meegemaakt thuis, maar er is nooit over gesproken. Hierdoor heb ik me nooit echt gezien, geliefd, begrepen en gehoord gevoeld. Ik ben voor een tijdje uit huis gaan wonen bij een liefdevol gezin. Zij hebben mij onderdak geboden, liefde, warmte, veiligheid en vertrouwen. Mede door dat gezin, hoefde ik niet opgenomen te worden en loop ik nog op deze aarde rond.

alieke

Het leven gaat met ups en downs, maar ik ervaarde alleen maar downs. ‘s-Ochtends wakker worden en niet weten hoe ik de dag moest overleven en ‘s-avonds niet weten hoe ik de nacht moest overleven. Tja, zo waren de gemiddelde dagen voor mij. 

Wat heeft het leven mij tot nu toe zo ver gebracht?

Ja, dat is een goede vraag. Ik heb veel donkere en zwarte momenten gekend en nog steeds ervaar ik die. Dagen waarop ik mezelf afvraag waarom ik nog leef en wat ik de wereld nog te bieden heb. Momenten waarop ik vecht om te blijven leven en mezelf veilig te houden.

Ik heb veel collages en moodboards gemaakt met plaatjes en teksten waarom ik zou blijven leven. Wat ik nog graag wil doen in het leven of wat mij energie geeft. Een vraag die erg belangrijk voor mij is en mij helpt om de zware momenten te doorstaan: “Wat zou morgen mij kunnen brengen?”. Stel dat er morgen een lichtpuntje is, stel dat ik me morgen weer iets beter voel, stel dat ik morgen een lief appje krijg. Ik zou dat missen als ik er een einde aan maak.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes

Zo hou ik me vast aan alle kleine lichtpuntjes op een dag en in het leven. Schrijven geeft mij ook rust en helpt mij om mijn gevoel te uiten. Ik schrijf veel gedichten en verhalen. Hierin schrijf ik wat ik voel, denk, hoe hopeloos ik me kan voelen, hoe de monsters in mijn hoofd tekeer gaan en hoe uitzichtloos het leven eruit kan zien. Maar ook over lichtpuntjes en mooie momenten wanneer ik die ervaar.

Ik probeer elke avond even kort stil te staan bij wat ik vandaag heb gedaan en waar ik dankbaar voor ben. Zo probeer ik te blijven vechten tegen het donker en het licht op te zoeken. Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Ik blijf vechten! Auteur: Alieke

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download