HOU JEZELF NIET VOOR DE GEK – MEL ROBBINS

Mel Robbins is een strafrechtadvocaat en staat hoog aangeschreven als relatie- en levenscoach. Verder staat ze bekend om haar no-nonsense houding en haar “vertel het zoals het is” benadering, waarmee ze mensen helpt om doelen te bereiken.

Lessen die Mel Robbins deelt, in de meer dan 20 miljoen keer bekeken, TEDtalk:

“Kies gewoon iets dat je wil”. Het probleem is dat jij niet kiest. Het is eenvoudig maar niet gemakkelijk om te krijgen wat u wilt. Kijk gewoon naar degene die je voorgingen, het is allemaal al een keer gedaan. Ga niet zelf ploeteren om het allemaal opnieuw te bedenken, als je kunt zien wat werkt bij een ander.

We hebben allemaal een innerlijke snooze-knop”. Telkens als je een idee hebt, wat doe je dan? Je drukt op de snooze-knop. Bij alles wat je wil veranderen in je leven, is het handig om te weten dat je er nooit echt zin in gaat hebben. Wat je nodig hebt is van de automatische piloot af en het gewoon doen.

“Niemand vertelt je dat je vanaf je 18de zelf verantwoordelijk bent voor je leven”. Het is jouw taak om jezelf dingen te laten doen die je niet wilt, zodat je alles kunt zijn wat je wil zijn. Je zult jezelf soms moeten forceren. Als je vast zit en niet tevreden bent, is dat een signaal om de routine te doorbreken. Stap uit je comfortzone.

“Als jij jouw idee niet binnen 5 seconden met een actie combineert, ga je het niet doen”. Het probleem is niet jouw ideeën, maar dat je er niet naar handelt dus doe het. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download