HOU JEZELF NIET VOOR DE GEK – MEL ROBBINS

Mel Robbins is een strafrechtadvocaat en staat hoog aangeschreven als relatie- en levenscoach. Verder staat ze bekend om haar no-nonsense houding en haar “vertel het zoals het is” benadering, waarmee ze mensen helpt om doelen te bereiken.

Lessen die Mel Robbins deelt, in de meer dan 20 miljoen keer bekeken, TEDtalk:

“Kies gewoon iets dat je wil”. Het probleem is dat jij niet kiest. Het is eenvoudig maar niet gemakkelijk om te krijgen wat u wilt. Kijk gewoon naar degene die je voorgingen, het is allemaal al een keer gedaan. Ga niet zelf ploeteren om het allemaal opnieuw te bedenken, als je kunt zien wat werkt bij een ander.

We hebben allemaal een innerlijke snooze-knop”. Telkens als je een idee hebt, wat doe je dan? Je drukt op de snooze-knop. Bij alles wat je wil veranderen in je leven, is het handig om te weten dat je er nooit echt zin in gaat hebben. Wat je nodig hebt is van de automatische piloot af en het gewoon doen.

“Niemand vertelt je dat je vanaf je 18de zelf verantwoordelijk bent voor je leven”. Het is jouw taak om jezelf dingen te laten doen die je niet wilt, zodat je alles kunt zijn wat je wil zijn. Je zult jezelf soms moeten forceren. Als je vast zit en niet tevreden bent, is dat een signaal om de routine te doorbreken. Stap uit je comfortzone.

“Als jij jouw idee niet binnen 5 seconden met een actie combineert, ga je het niet doen”. Het probleem is niet jouw ideeën, maar dat je er niet naar handelt dus doe het. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download