“HOU ALSJEBLIEFT VAN MIJ”

Veel relaties zijn gebaseerd op afhankelijkheid “hou van mij”, in plaats van liefde. Als vrouw wil je iets anders dan je krijgt, maar ook als man krijg je iets anders dan je wil.

“I can run a thousand miles and wait a million years for you if you love me” – M.F. Moonzajer

Als vrouw hunker je naar intimiteit en verbinding. Je bent waarschijnlijk jaloers op die vrouw die een man heeft die stapelgek op haar is. De man die naar de andere kant van de wereld voor je loopt, die voor je door het vuur gaat en altijd voor je klaarstaat. Je wil een mannelijke man die de leiding neemt en jou waardeert en volledig voor jou kiest, gewoon om wie je bent.

Hou van mij!

Maar wat is de realiteit? De realiteit is dat je mannen aantrekt die nooit echt helemaal voor je gaan. Je bent constant bezig om manieren te verzinnen zodat hij wel je op nummer 1 zet en een prioriteit maakt. Je probeert hem te laten inzien hoe fijn een relatie is en je wil dat hij inzet toont. Je hebt het gevoel dat je steeds maar weer aan het werk bent, om het te laten slagen en hem te overtuigen. Langzaam aan raak je uitgeput en voelt je eenzaam.

“Love is an irresistible desire to be irresistibly desired” – Robert Frost

Je weet niet meer wat je moet doen en voelt je misschien zelfs wanhopig. Je bent wanhopig op zoek naar het gevoel van liefde, aandacht en “hou van mij”. Je voelt je machteloos tegenover je partner. Misschien voel je boosheid en lever je kritiek, waardoor jouw partner zich niet geliefd voelt. Hij ziet je veranderen en begint zich terug te trekken, wat jou nog wanhopiger en bozer maakt.

Hij wil geen stress

Hij droomt van een vrouw die lief en zelfverzekerd is. Die geniet van de fijne momenten en geen stress levert. Als man wil je een vrouw die je laat zijn wie je bent en je laat doen wat je wil en jou de leiding laat nemen.

Je wil een vrouw die van je houdt en je waardeert gewoon precies zoals je bent. Maar wat is de realiteit? De realiteit is dat jij zeurende vrouwen aantrekt, die constant ontevreden over je zijn en kritiek leveren. Je ervaart zoveel stress als zij in de buurt is, je kunt niets goed doen. Je hebt geen flauw idee meer hoe je de ander blij kunt maken, dus trek jij je terug en begint zelfs wrok op te bouwen.

Ze gaat zelfs bedelen

En als jij als man frustratie en machteloosheid voelt, ga je misschien wel fantaseren over een andere vrouw. Dit alles maakt dat jouw partner juist nog meer gaat klagen, omdat ze zich niet geliefd voelt. Ze gaat zelfs bedelen om jouw liefde, dat is het enige wat ze kent en geleerd heeft.

 “Pleasure of love lasts but a moment. Pain of love lasts a lifetime” – Bette Davis

En dan begint de dynamiek van “hou alsjeblieft van mij”. Zij die aan je trekt, waardoor jij je meer gaat terugtrekken. Deze dynamiek ken je vanuit je jeugd en herbeleef je in de relaties die je aangaat, net zolang tot jij jezelf gaat genezen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download