HOE VERLOOPT HET PROCES VAN SPIRITUEEL “ONTWAKEN”?

Hoe voelt dat nu, als je in zo’n proces van spiritueel ontwaken zit? Wat ervaar je precies? Het is natuurlijk voor niemand hetzelfde en iedereen ervaart het op zijn of haar manier. Er zit alleen wel een globale lijn in die je bij iedereen terughoort. Iedereen doorloopt enkele verschillende fases.

Eerste fase; je voelt je ongelukkig en verloren. Je voelt je alleen op de wereld en vind nog maar weinig aansluiting met anderen. De connectie met jezelf, de mensen om je heen en het leven ben je kwijt. In deze fase ervaar je een hoop verwarring, verbroken relaties en misschien zelfs wel depressieve gevoelens. Je bent op zoek naar iets, maar je hebt echt geen idee naar wat. Er is een grote leegte in je ontstaan. Meestal beland je in deze fase als gevolg van een grote crisis zoals een overlijden, scheiding, trauma of ernstige ziekte.

Tweede fase; je kijk op de wereld begint te veranderen. Je begint de werkelijkheid op een totaal andere manier te zien. In deze fase begin je de leugens die door de samenleving worden verteld te doorzien. Je voelt je niet gelukkig in je leven en je bent begaan met al het lijden wat je ziet. Je ziet het leven op een andere manier. Er komt meer bewustwording en je kunt niet meer terug. 

Derde fase; je gaat op zoek naar antwoorden. Er moet ergens duidelijkheid zijn, toch? Je gaat stelt diepe levensvragen en bent op zoek naar je levensdoel. Je wilt weten wat de zin van het leven is. De zelfhulpboeken zijn niet aan te slepen en je ondergaat allerlei therapieën. Overal ga je op zoek naar antwoorden en de waarheid.

Vierde fase; je vindt antwoorden en ervaart doorbraken. Er komen mensen op je pad die je verlossen uit je lijden. Oude patronen begin je los te laten en je komt steeds dichter bij jezelf. Misschien ervaar je zelfs af en toe een gevoel van “verlichting”. Eindelijk begin je weer verbinding te voelen met jezelf en anderen.

Vijfde fase; je lijkt te vroeg gejuicht te hebben. Alles stort weer in en alles is veel te moeilijk. Je kunt geen spirituele site of leraar meer zien en je hebt er helemaal genoeg van. Mensen in de spirituele wereld vallen ook door de mand en vind je ze zelfs nep. Je twijfelt, “is dit dan toch niet het juiste pad?” Ik kan je zeggen, ook dit hoort er allemaal bij. Misschien voelen zelfs de doorbraken die je had oppervlakkig, ook dat is normaal. Je snakt nog steeds naar authenticiteit en je zoekt naar datgene wat je leven zal transformeren. Ga dus gewoon rustig door en laat je niet uit het veld slaan.

Zesde fase; je gaat dieper in het innerlijk werk. Oppervlakkige dingen geven je geen goed gevoel meer. Je bent gemotiveerd om echt diep naar je innerlijke kind pijn te gaan kijken en te gaan helen. Je begint met mediteren, innerlijk kind werk, lichaamswerk maar ook schaduwwerk. Alles wat je op een diep niveau van al je pijn gaat genezen ga je aan.

Zevende fase; er komt vreugde en integratie. Alles wat je geleerd hebt, ga je nu toepassen in je dagelijkse leven. Er zijn veel veranderingen in jezelf, er is een nieuwe jij. Ook besef je dat het een proces is wat nooit stopt, je voelt geen drang meer om het allemaal nu te willen. Je wilt niets liever dan alles wat je geleerd en ervaren hebt, delen met de mensen om je heen. Je voelt zoveel liefde, alles gaat over “wij” in plaats van ik.

Het is een proces met veel pieken en dalen, dus het gaat zeker niet vanzelf. Weet ook dat we allemaal andere herinneringen, ervaringen en conditioneringen hebben, waardoor het proces voor iedereen anders is. Volg dus je eigen pad! Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...
Anders zijn

ANDERS ZIJN

Gillian is een zevenjarig meisje dat op school niet stil ...
HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

Laten we eens duiken in het gebied van ons zenuwstelsel, ...

BEWUSTZIJNSLESSEN VAN ASSEPOESTER

Welke lessen kunnen we leren als we kijken naar het ...
emotioneel volwassen worden

EMOTIONEEL VOLWASSEN DRAAIT OM ZELFBEWUSTZIJN

Emotioneel volwassen worden is een diepgaand proces dat draait om ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download