HOE ONTDEK IK MIJN PASSIE?

Een belangrijke reden waarom mensen niet het leven leiden dat ze willen, is vanwege de negatieve overtuigingen die ze hebben over zichzelf. Overtuigingen zijn slechts gedachten die je steeds herhaald, zodat ze werkelijkheid worden. Ze zijn zo veel keer herhaald dat ze een deel van je zijn geworden. Je beschouwt ze als waarheid, of erger nog, je bent je totaal niet bewust van wat ze zijn. Je overtuigingen zijn zo waar als je denkt dat ze zijn. Deze beperkingen zijn niet erg helpend. Je kunt denken aan; “Daar kan ik nooit genoeg geld mee verdienen”, of “Daar ben ik niet goed genoeg voor”.

Je hebt al jong de overtuigingen en waarden, van onder andere je ouders, overgenomen. De verbinding met je ware zelf ben je kwijtgeraakt. Een goede manier, als je weer in contact wil komen met je ware zelf, is om eens terug te denken aan je gedragingen en voorkeuren die je had als kind.

Wat vond je vroeger leuk?

Maak een lijst van alle dingen die je leuk vond toen je tussen de acht en twaalf jaar oud was was. Maak een lijst van je talenten als kind.

  • Wat wilde je zijn toen je opgroeide?
  • Waarom hield je van die dingen?
  • Waarom wilde je dat worden?
  • Was ik liever alleen of samen?
  • Bracht ik meer tijd binnen door of buiten?

En vraag jezelf dan af: 

  • Vind ik deze dingen nog steeds leuk?
  • Zo niet, waarom?
  • Kan ik me herinneren waardoor ik stopte?
  • Was het vanwege iemand anders?
  • Weet ik nog hoe het voelde om met die dingen te stoppen?

“Keep looking up, that’s the secret of life –Snoopy”

Vraag jezelf daarna af wat het favoriete deel van je leven tot nu toe was en waarom? Zorg dat je zo gedetailleerd mogelijk bent om de echte reden te ontdekken, waarom je er zo van genoten hebt. En wat vind je leuk aan het leven waarin je nu leeft? Waar heb je momenteel een passie voor? Heb je die dingen op een laag pitje gezet, of zijn ze de belangrijkste focus van je leven?

passie

Zelfonderzoek naar je passie

Dit zelfonderzoek brengt je weer meer in contact met je passie en de dingen waar je blij van wordt. Als je iemand bent die zegt dat passie gewoon niet bij je past, of niet nodig is voor het leven, dan heb je waarschijnlijk teveel opgeofferd.

Passie is naast liefde de meest krachtigst, positieve, emotionele toestand die je kunt hebben. Het zet je er toe aan om al je talenten en gaven te benutten.

Als je voor jou de juiste richting op beweegt, zul je direct passie voelen. Als je merkt dat de passie is verdwenen, is het tijd om een ​​nieuwe beslissing te nemen. Het is tijd om van richting te veranderen. Veel beslissingen die op dit moment met je geest zijn genomen, lijken goede rationele ideeën. Maar als je je voorstelt hoe deze beslissingen de komende tien, twintig jaar zullen uitkomen, dan zie je direct de mindere kanten. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...
Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download