HOE KUN JE LOSLATEN?

Je kunt er zelf voor kiezen om alles wat je wil los te laten. Hoe doe je dat dan, hoor ik je denken, loslaten? Loslaten is precies hetzelfde als je focussen op iets anders. Je hoeft dus niet aan de slag te gaan met het loslaten, want dan ben je toch nog op het negatieve onderwerp gericht. Richt je gedachten op iets anders en automatisch zal het veranderen. 

“There is nothing in this world that can trouble you as much as your own thoughts”

Stel dat je vol zit met negatieve gedachten over je werk. Je hebt iets niet goed gedaan en je moet morgen bij je leidinggevende komen. Uit gewoonte verplaats je je aandacht volledig naar deze gedachten. De hele avond zit je te piekeren en te malen. De aandacht zit in je hoofd bij dit onderwerp.

Hoe kun je dit issue nu loslaten? Heel simpel. Door je focus te verplaatsen naar iets anders. Het beste is naar het hier-en-nu. Dus richt je aandacht bijvoorbeeld op je lichaam, zittend op de bank. Voel hoe je zit op de kussens. Of sta op en ga wat drinken in schenken voor jezelf. Meer hoef je niet te doen.

Loslaten

Je verplaatst alleen je aandacht naar het nu, dan kom je vanzelf uit je hoofd. Je zult zien dat de wolken gewoon voorbij waaien. Doe even iets totaal anders en je zult zien dat je even niet met het issue bezig bent.

Dit zal in het begin misschien niet vanzelf gaan, maar hoe meer je ermee oefent, hoe beter het gaat. In het hier-en-nu kan je er niets aan veranderen. Je kunt niets voorspellen en je kunt niets voorbereiden. Een mooie spreuk die echt heel erg waar is daarin: “tob niet, het komt altijd anders!” 

Je hebt geen controle en je zult zien dat morgen het gesprek totaal anders verloopt dan alle invullingen die je eraan hebt gegeven. Zinloos dus van je energie en tijd. Laat de controle, die je al niet hebt, los. Focus je op andere dingen in het hier-en-nu. Lees ook eens het artikel over gelijkmoedigheid ter verdieping. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...
Anders zijn

ANDERS ZIJN

Gillian is een zevenjarig meisje dat op school niet stil ...
HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

Laten we eens duiken in het gebied van ons zenuwstelsel, ...

BEWUSTZIJNSLESSEN VAN ASSEPOESTER

Welke lessen kunnen we leren als we kijken naar het ...
emotioneel volwassen worden

EMOTIONEEL VOLWASSEN DRAAIT OM ZELFBEWUSTZIJN

Emotioneel volwassen worden is een diepgaand proces dat draait om ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download