HET PIETERPAD

Het Pieterpad slingert over 500 kilometer van Noord naar Zuid-Nederland. De route gaat van Pieterburen naar de top van de Sint-Pietersberg, ten zuiden van Maastricht.

Van het Pieterpad af

Je doorkruist zoveel verschillende landschappen, van de Groninger klei, de lommerrijke Achterhoek, de Drentse zandgronden maar ook de Sallandse Heuvelrug. Ieder gebied heeft zijn eigen pareltjes en cultuur. Je loopt zo min mogelijk op grote wegen, bijna alles gaat via kleine (on)verharde paden.

“As you walk down the fairway of life you must smell the roses, for you only get to play one round” – Ben Hogan

De route is verdeeld in 26 etappes, waardoor je niet echt een getrainde wandelconditie nodig hebt. Gemiddeld wandel je per etappe tussen de 15 en de 22 kilometer. Het zijn plekken die makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer, zodat je niet moeilijk hoeft te doen met de auto en fiets. Als je een langer stuk wil lopen, van bijvoorbeeld een week, dan is het mogelijk om onderweg te blijven slapen in de gezellige B&B’s.

Pieterpad

Volg de wit-rode strepen

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken is er een gids met alle informatie over onder andere de routes, slaapplekken en het openbaar vervoer. Langs de route vind je markeringen die je de weg wijzen, zodat je weet dat je nog goed loopt. De markeringen bestaan uit wit-rode strepen, op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

“In every walk with nature one receives far more than he seeks” – John Muir

Als je even wil rusten en wel toe bent aan iets lekkers, zijn er de Pleisterplaatsen. Deze horeca gelegenheden hebben speciale aanbiedingen of arrangementen, of iets Pieterpad-gerelateerd op het menu. Sommige verkopen ook streek producten en kunnen je helpen met vragen over de route in de omgeving. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download