HET PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

In onze hectische wereld, waar stress en spanning vaak aan de orde van de dag zijn, is het parasympathische zenuwstelsel een waardevolle bondgenoot als het gaat om zelfgenezing. Dit deel van ons autonome zenuwstelsel staat bekend als het “rust en herstel”systeem en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van ontspanning, herstel en zelfgenezing.

Wanneer we stress ervaren, wordt het sympathische zenuwstelsel geactiveerd, wat vaak wordt aangeduid als het “vecht- of vluchtsysteem“. In deze staat bereidt het lichaam zich voor om te vechten tegen een dreiging of zich terug te trekken. Hoewel dit systeem essentieel is voor overleving, kan chronische activatie ervan leiden tot een hoop aan gezondheidsproblemen.

Parasympathische zenuwstelsel geactiveerd

Hier komt het parasympathische zenuwstelsel in beeld. Wanneer geactiveerd, brengt dit systeem het lichaam in een staat van rust, bevordert het herstelprocessen en ondersteunt het de zelfgenezende capaciteiten van het lichaam.

Cranio Sacraal Therapie is een effectieve manier om het parasympathische zenuwstelsel te stimuleren. Door middel van zachte aanrakingen en subtiele technieken helpt deze therapie het lichaam om van de “vecht- of vlucht”-modus naar de “rust en herstel”-modus over te schakelen.

Een diepe staat van ontspanning

Wanneer het parasympathische zenuwstelsel actief is, ervaren mensen vaak een diepe staat van ontspanning. Dit gaat verder dan alleen het verminderen van stress; het opent de deur naar het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het activeert processen die bijdragen aan herstel, verbeterde immuniteit en algehele welzijn.

Door dit zenuwstelsel regelmatig te activeren, geef je jezelf de ruimte om te genezen. Het is als een uitnodiging aan je lichaam om te herstellen en in balans te komen. Dus, als je zoekt naar manieren om zelfgenezing te bevorderen, overweeg dan het activeren van je parasympathische zenuwstelsel. Het kan de sleutel zijn tot een gezonder, gebalanceerder leven. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...
rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download