HET KLOMPENPAD

Klompenpaden vind je in de provincies Utrecht en Gelderland. Je loopt over het boerenland en geniet van de rust en al het moois qua natuur en cultuur. Op de website Klompenpaden vind je alle wandelingen op de overzichtskaart, maar je kunt ook zoeken op naam of lengte.

De hond mag niet mee

Je vind op de website ook foto’s bij de routes, dan kun je kijken of het je aanspreekt. Om het nog makkelijker te maken kun je ook de app downloaden.

“An early-morning walk is a blessing for the whole day” – Henry David Thoreau

Waar je wel even aan moet denken voor je gaat, is dat de hond helaas niet mee mag. Veel van de klompenpaden gaan over privéterrein en daar kunnen beesten los lopen. De paden zijn gedeeltelijk onverhard en je kunt de kinderwagen dus ook maar beter thuis laten.

Let op voor je vertrekt

Let ook even op het weer, omdat soms de paden onder water kunnen staan. Of misschien moet je passende schoenen dragen. Je zult zeker geen spijt krijgen als je eindelijk op weg bent, want het zijn de mooiste wandelingen van de provincies.

klompenpad

Je wandelt langs historische panden en over landgoederen, om zo alles te kunnen ontdekken in de omgeving. De makers van de Klompenpaden willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken en natuurlijk mag onderweg een lekkere kop koffie ook niet ontbreken. Er zijn onderweg veel gezellige plekken voor een hapje, of een drankje.

Klompenpad XL

Sinds 2020 in er nu het eerste Klompenpad XL, het Nederrijnsepad van maar 27 kilometer. En Vanaf 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad geopend, het Staickheimerpad. Dit is een wandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Je loopt over de stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden. Bereid je goed voor en alvast veel plezier! Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

432 HZ

ULTIEME ONTSPANNING MET FREQUENTIE 432 HZ

Wist je dat de muziek waar we dagelijks naar luisteren ...
Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download