HET KLOMPENPAD

Klompenpaden vind je in de provincies Utrecht en Gelderland. Je loopt over het boerenland en geniet van de rust en al het moois qua natuur en cultuur. Op de website Klompenpaden vind je alle wandelingen op de overzichtskaart, maar je kunt ook zoeken op naam of lengte.

De hond mag niet mee

Je vind op de website ook foto’s bij de routes, dan kun je kijken of het je aanspreekt. Om het nog makkelijker te maken kun je ook de app downloaden.

“An early-morning walk is a blessing for the whole day” – Henry David Thoreau

Waar je wel even aan moet denken voor je gaat, is dat de hond helaas niet mee mag. Veel van de klompenpaden gaan over privéterrein en daar kunnen beesten los lopen. De paden zijn gedeeltelijk onverhard en je kunt de kinderwagen dus ook maar beter thuis laten.

Let op voor je vertrekt

Let ook even op het weer, omdat soms de paden onder water kunnen staan. Of misschien moet je passende schoenen dragen. Je zult zeker geen spijt krijgen als je eindelijk op weg bent, want het zijn de mooiste wandelingen van de provincies.

klompenpad

Je wandelt langs historische panden en over landgoederen, om zo alles te kunnen ontdekken in de omgeving. De makers van de Klompenpaden willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken en natuurlijk mag onderweg een lekkere kop koffie ook niet ontbreken. Er zijn onderweg veel gezellige plekken voor een hapje, of een drankje.

Klompenpad XL

Sinds 2020 in er nu het eerste Klompenpad XL, het Nederrijnsepad van maar 27 kilometer. En Vanaf 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad geopend, het Staickheimerpad. Dit is een wandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Je loopt over de stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden. Bereid je goed voor en alvast veel plezier! Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download