HEB JIJ DOOR DAT JE WORDT AFGEWEZEN?

Heb jij altijd door dat je wordt afgewezen? Of komt het ook voor dat je weigert in te zien dat je wordt afgewezen, hoe duidelijk de hints ook zijn?

Meestal reageren we vanuit ons ego op afwijzing; ‘Hoe durft hij!’ of ‘Ik zal je laten zien dat we wel een goed stel zijn’. Je moet en zal gelijk krijgen. Je hebt die bevestiging en validatie nodig, ten koste van dat deel van jezelf dat jouw waarde kent en krachtig genoeg is om weg te lopen.

Je wordt afgewezen?

We kennen het allemaal, je bent aan het daten met iemand en vindt die ander echt leuk. Je geniet en er is genoeg potentie voor een leuke relatie. Maar na een paar weken of maanden, begin je aan hun kant een verandering te voelen. Misschien bericht hij of zij minder vaak. Is de ander niet zo enthousiast meer om je te zien, of is hij of zij minder beschikbaar. Ergens voel je dat de ander zich een beetje afsluit. Zeg eerlijk, dit geeft je een unheimisch, vervelend gevoel. Of je raakt zelfs in paniek.

Je reageert door de situatie te overdenken, tussen de regels door te lezen en nog harder te proberen en je best te doen. Vrienden vraag je om advies en je speurt op het internet naar artikelen, om een beter gevoel te krijgen over wat er aan de hand is.

We zijn perfect samen

Je geeft de ander alle ruimte in je hoofd, als je deze dingen doet. Maar diep van binnen weet je eigenlijk precies wat het probleem is. Hij of zij voelt gewoon niet genoeg voor je. Toch probeer jij jezelf ervan te overtuigen, dat als jij de ander gewoon wat meer tijd geeft en jezelf verbetert, hij of zij echt tot de conclusie komt dat jullie eigenlijk perfect zijn voor elkaar.

Is dit een gezonde strategie? Werkt het? Voel jij je echt beter? Natuurlijk niet!

En hierin vind je dus het geheim over afwijzing. Als je het eenmaal doorhebt, beseft en accepteert, kun je elke afwijzing uit het verleden en in de toekomst relativeren. Je kunt het op een andere manier gaan zien. Wanneer iemand je om welke reden dan ook afwijst, komt dat omdat jullie gewoon niet goed bij elkaar passen. Alleen was hij of zij degene die dat het eerste inzag. En nu zie jij het ook in! Eigenlijk mag je dankbaar zijn dat hij of zij zo vroeg dit besef al had en er ook naar gehandeld heeft. Het heeft je een hoop tijd bespaart.

Laat het probleem daar

Het maakt niet uit waarom de ander je afwijst. Vaak gaat het puur om henzelf en hun problemen. Dus waarom zou jij je zorgen maken over de reden? Als je heel eerlijk bent naar jezelf, dan moet je toegeven dat je de signalen negeerde en doelbewust aan de slag ging omdat je per se wilde dat het zou slagen.

Zie dus in dat de ander helemaal geen goede match is. Wees dankbaar voor de afwijzing, je verdient namelijk veel beter. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download