HARTMEDITATIE – KARUNESH CIRCLE

Karunesh is een Duitse new age en ambient muzikant die bekend staat om zijn meditatieve en spirituele muziek. Hij werd geboren op 1 februari 1956 in Keulen, Duitsland, als Bruno Reuter. Karunesh is vooral bekend om zijn ontspannende en rustgevende composities die vaak worden gebruikt voor meditatie, yoga en spirituele doeleinden.

Zijn muziek omvat een breed scala aan instrumenten en invloeden, waaronder Indiase, Afrikaanse, Tibetaanse, en Midden-Oosterse klanken. Hij begon zijn carrière in de popmuziek, maar stapte later over naar new age en spirituele muziek, wat zijn handelsmerk werd.

Karunesh – Silent Heart

Karunesh heeft talloze albums uitgebracht en wordt gewaardeerd door luisteraars over de hele wereld voor zijn vermogen om een sfeer van vrede en sereniteit te creëren. Enkele van zijn bekendste albums zijn “The Way of the Heart,” “Silent Heart,” “Secrets of Life,” en “Colors of the East.”

Zijn muziek wordt vaak gebruikt in wellnesscentra, meditatiecursussen en ontspanningsbehandelingen. Karunesh heeft een grote schare fans en wordt beschouwd als een pionier in het genre van new age muziek. Luister hieronder naar de prachtige hartmeditatie.

Hartmeditatie

Een hartmeditatie is een prachtige manier om innerlijke rust, liefde en compassie te ervaren. Hier is een eenvoudige hartmeditatie die je kunt volgen:

  • Zoek een rustige, comfortabele plek waar je kunt zitten of liggen. Sluit je ogen en ontspan je.
  • Begin met langzaam en diep adem te halen. Adem in door je neus en vul je longen volledig met lucht. Adem dan langzaam uit door je mond. Herhaal dit een paar keer om jezelf te centreren.
  • Breng je aandacht nu naar je hartgebied. Visualiseer een warme, zachte gloed in je borstkas. Stel je voor dat je in- en uitademt door je hart.
  • Denk aan een moment waarop je diepe liefde, dankbaarheid of mededogen hebt gevoeld. Het kan een moment zijn met een geliefde, een huisdier, of zelfs een mooie plek. Roep dit gevoel van liefde en waardering op.

Zie je hart openen

  • Terwijl je dit gevoel vasthoudt, stel je voor dat je hart zich opent als een bloem die zich ontvouwt. Voel de warmte en het licht van je hart uitstralen in je hele wezen.
  • Stel je voor dat je deze liefde en compassie uitstraalt naar anderen. Visualiseer geliefden, vrienden, collega’s, en zelfs mensen die je misschien moeilijk vindt. Zie hen allemaal omringd door de liefde en het licht van je hart.
  • Herhaal een mantra of affirmatie, zoals ‘Ik ben liefde‘ of ‘Mijn hart straalt liefde en compassie uit.’ Herhaal dit rustig voor jezelf terwijl je je blijft richten op je hartgebied.
  • Blijf enkele minuten in deze staat van liefde en mededogen, adem rustig in en uit, en voel de vrede en vreugde die dit met zich meebrengt.
  • Wanneer je klaar bent, laat je langzaam de visualisaties los en keer je terug naar je normale ademhaling. Open je ogen en blijf nog even zitten om de effecten van de meditatie te voelen.

Deze hartmeditatie kan dagelijks worden beoefend om je te helpen je hart te openen, meer compassie te cultiveren en innerlijke rust te vinden. Het kan je helpen om liefdevoller te zijn voor jezelf en anderen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download