HALLELUJAH – CASSANDRA & CALLAHAN STAR

Het nummer Hallelujah is je vast wel bekend, in een bepaalde versie. Het nummer is geschreven door de Canadese zanger Leonard Cohen. Het was in 1984 voor het eerst te horen op zijn album ‘Various Positions’. Eigenlijk was het nummer in eerste instantie niet goedgekeurd door Platenmaatschappij Columbia Records, omdat ze het niet goed genoeg vonden. Daarna verscheen het bij het onafhankelijke label Passport Records.

Geen einde voor Hallelujah

Cohen deed er meer dan een jaar over om het nummer te schrijven. Hij had al meerdere coupletten klaar, maar kon geen goed en passend einde voor het lied bedenken.

Sindsdien is het nummer tientallen keren gecoverd door vele artiesten, waaronder John Cale en Jeff Buckley. Na de dood van Buckley in 1997, steeg het nummer in populariteit. Tot 2009 waren er ongeveer tweehonderd versies van het lied uitgebracht. Daarmee is het nummer Hallelujah het meest gecoverde nummer van Leonard Cohen.

Je kunt natuurlijk je eigen voorkeur hebben, elke artiest geeft er zijn of haar eigen draai aan. Deze cover is van de tienjarige Cassandra Star en haar negentienjarige grote zus Callahan. Het is een echte versie voor Pasen, met de tekst geschreven door Kelley Mooney.

Belangrijkste Christen feest

Pasen is van oudsher het belangrijkste feest van de Christenen, het kwam veel eerder dan Kerstmis. Met Pasen vieren we dat Christus uit de dood is opgestaan en dat de mensheid daarmee werd verlost. De dood was geen eindpunt meer; het leven was niet zinloos. Om tot dat punt te komen was er eerst de kruisiging van Christus.

Dirk De Wachter, een Vlaamse psychiater, zegt dat de moderne mensen het verleerd is om te lijden. Pasen herinnert ons aan het feit dat het leven ook lijden kent en niet alleen plezier. Pasen gaat over in het reine komen met de dood, dat lijken we soms vergeten. Je denkt misschien dat de dood je overkomt, als noodlot, maar het hoort bij het leven. In het paasverhaal heeft de dood niet het laatste woord, dat weten we door de wederopstanding van Christus.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download