HALLELUJAH – CASSANDRA & CALLAHAN STAR

Het nummer Hallelujah is je vast wel bekend, in een bepaalde versie. Het nummer is geschreven door de Canadese zanger Leonard Cohen. Het was in 1984 voor het eerst te horen op zijn album ‘Various Positions’. Eigenlijk was het nummer in eerste instantie niet goedgekeurd door Platenmaatschappij Columbia Records, omdat ze het niet goed genoeg vonden. Daarna verscheen het bij het onafhankelijke label Passport Records.

Geen einde voor Hallelujah

Cohen deed er meer dan een jaar over om het nummer te schrijven. Hij had al meerdere coupletten klaar, maar kon geen goed en passend einde voor het lied bedenken.

Sindsdien is het nummer tientallen keren gecoverd door vele artiesten, waaronder John Cale en Jeff Buckley. Na de dood van Buckley in 1997, steeg het nummer in populariteit. Tot 2009 waren er ongeveer tweehonderd versies van het lied uitgebracht. Daarmee is het nummer Hallelujah het meest gecoverde nummer van Leonard Cohen.

Je kunt natuurlijk je eigen voorkeur hebben, elke artiest geeft er zijn of haar eigen draai aan. Deze cover is van de tienjarige Cassandra Star en haar negentienjarige grote zus Callahan. Het is een echte versie voor Pasen, met de tekst geschreven door Kelley Mooney.

Belangrijkste Christen feest

Pasen is van oudsher het belangrijkste feest van de Christenen, het kwam veel eerder dan Kerstmis. Met Pasen vieren we dat Christus uit de dood is opgestaan en dat de mensheid daarmee werd verlost. De dood was geen eindpunt meer; het leven was niet zinloos. Om tot dat punt te komen was er eerst de kruisiging van Christus.

Dirk De Wachter, een Vlaamse psychiater, zegt dat de moderne mensen het verleerd is om te lijden. Pasen herinnert ons aan het feit dat het leven ook lijden kent en niet alleen plezier. Pasen gaat over in het reine komen met de dood, dat lijken we soms vergeten. Je denkt misschien dat de dood je overkomt, als noodlot, maar het hoort bij het leven. In het paasverhaal heeft de dood niet het laatste woord, dat weten we door de wederopstanding van Christus.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...
Father and daughter

KORTE FILM – FATHER AND DAUGHTER

In de ontroerende, korte film 'Father and daughter' neemt een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download