HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende wereld van dromen en sprookjes. Van jongs af aan was ze gefascineerd door verhalen over prinsen en prinsessen, over liefde die alle obstakels overwon. Ze droomde ervan om haar eigen prins te vinden, iemand die haar wereld compleet zou maken. Lees hier haar sprookje van codependentie.

Deze prins moest speciaal zijn, hij moest er altijd voor haar zijn, haar de mooiste vinden en volledig aan haar toegewijd zijn. Ze verlangde naar een liefde die intens en onverbrekelijk was, een liefde die haar zou bevrijden van alle zorgen en pijn. In haar verbeelding creëerde ze een ideaalbeeld van deze prins, volmaakt en zonder gebreken.

Daar is haar droomprins

Toen, op een dag, gebeurde het. Ze ontmoette iemand die alle vakjes van haar droomprins aanvinkte. Hij was charmant, attent en hij leek alleen oog voor haar te hebben. Haar droom leek eindelijk werkelijkheid te worden. Maar naarmate de tijd verstreek, merkte ze dat ze meer van zichzelf begon te verliezen.

Ze stortte zich volledig in de relatie, gaf al haar tijd en energie aan haar prins. Ze begon zichzelf op te offeren, haar eigen dromen en verlangens opzij te zetten. Alles draaide om hem, om ervoor te zorgen dat hij gelukkig was. Ze wilde zijn goedkeuring en liefde verdienen, koste wat het kost.

Haar sprookje van codependentie

Langzaam begon ze te beseffen dat ze haar eigen identiteit aan het verliezen was. Niemand herkende haar nog zoals ze was. Ze was niet meer het meisje dat ooit droomde van haar prins; ze was veranderd in iemand die haar hele bestaan had gewijd aan de ander. De prins, aan wie ze haar geluk had opgehangen, realiseerde zich niet eens wat er gaande was. Hij hield van haar, zoals ze hem altijd had gewild, maar het was een liefde die haar verstikte.

Het meisje ontdekte dat ze was beland in een web van codependentie, waarin haar eigenwaarde afhankelijk was van de goedkeuring van een ander. Ze was de controle over haar eigen leven kwijtgeraakt, en het maakte haar ongelukkig. Ze moest zichzelf herontdekken en leren hoe ze van iemand anders kon houden zonder zichzelf te verliezen.

Liefde en afhankelijkheid

De reis om zichzelf te vinden was niet gemakkelijk, maar het was noodzakelijk. Ze leerde dat echte liefde en geluk niet afhankelijk mochten zijn van iemand anders. Ze moest zichzelf op de eerste plaats zetten, haar eigen dromen najagen en haar eigen identiteit omarmen.

Uiteindelijk ontdekte ze dat ware liefde begint bij zelfliefde. Pas toen ze van zichzelf begon te houden en voor zichzelf zorgde, kon ze een gezonde, evenwichtige relatie aangaan. Ze besefte dat een prins niet de oplossing was voor haar problemen, maar dat ze de heldin was van haar eigen verhaal.

Vrijheid

Ze brak uit de ketens van codependentie en vond haar vrijheid. Het was een lange en soms pijnlijke reis, maar het was de moeite waard. En terwijl ze haar eigen weg volgde, ontdekte ze dat echte liefde niet betekent dat iemand volledig in de ander opgaat, maar dat beiden vrij kunnen zijn en toch samen kunnen groeien.

Het meisje had haar les geleerd en werd sterker dan ooit tevoren. Ze besefte dat ze haar eigen sprookje kon schrijven, een verhaal waarin ze niet langer wachtte op een prins om haar te redden, maar waarin ze zichzelf redde en haar eigen geluk vond. Haar sprookje van codependentie was voorbij. Het was nu een sprookje van zelfliefde, eigenwaarde en echte vrijheid, en het was het mooiste verhaal dat ze ooit had gekend. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download