GROTE PANDA & KLEINE DRAAK – JAMES NORBURY

James Norbury is schrijver en kunstenaar en illustreerde de avonturen van Grote Panda & Kleine Draak. De tekst van “Grote Panda & Kleine Draak” is gebaseerd op boeddhistische uitgangspunten en spiritualiteit. Norbury wil ons allemaal inspireren en deelt zijn ideeën om door moeilijke tijden heen te komen.

Je leert om je te focussen op het positieve en je intuïtie te volgen. We komen de mensen op ons pad niet voor niets tegen, allemaal vertellen ze iets. Dit boek geeft je net dat zetje dat je nodig hebt om alle obstakels in het leven te overwinnen.

Het boek bestaat uit 5 delen;

  • Lente
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter
  • Lente

Twee dikke vrienden, Grote Panda en Kleine Draak, reizen samen door de jaargetijden. Ze beginnen in de lente, waar ze zich verwonderen over de dingen die ze onderweg tegen komen. De teksten in dit deel gaan over het beginnen van de reis en welk pad ga je volgen?

Grote Panda & Kleine Draak

Je kunt ook verdwalen

In de zomer komen ze erachter dat ze ook wel eens verdwalen. Hoewel ze niet weten waar ze zijn, ontdekken ze veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd. Elke jaargetijde vertelt zijn eigen verhalen.

De illustraties zijn zowel in kleur als in zwart-wit en zijn werkelijk prachtig, elke bladzijde is een schilderij op zich. De teksten zijn om over na te denken en kun je toepassen in je eigen leven. Het boek brengt verwondering voor de kleine dingen om je heen. Dit boek geeft je net dat kleine zetje doorzetting en laat je zien dat je er wel gaat komen, wat fijn is voor onzekere kinderen.

Samen verbinden

Panda heeft een kalmerend effect en kleine draak verkent nieuwsgierig de wereld, ze zijn beiden verschillend, maar kunnen van elkaar heel wat leren. Ze onderzoeken gedachten en emoties, ontberingen en geluk die ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven en hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid.

De inzichten in dit boek vormen een mooie aanleiding om even stil te staan bij het leven en te mediteren. Iets wat voor veel mensen een mooie verlichting en rust kan brengen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Grote Panda & Kleine Draak is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, voor 20,- euro.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download