Groeiomgeving

Video niet gespecificeerd. Selecteer er een om weer te geven.

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar de Groeiomgeving van Bindu. Veel mensen stellen mij (terecht) de vraag na het lezen van de artikelen:`Wat Nu?' Je herkent jezelf in:

 • Pleasegedrag
 • Codependentie
 • Controle willen
 • Hechtingsproblemen
 • Relatieproblemen
 • Laag zelfbeeld
 • Triggers
 • Weinig zelfliefde
 • Moeder en/of vaderwond
 • Angsten
 • Burn-out 

Kortom, je loopt vast en weet niet hoe nu verder? 

Voor mij is jezelf genezen een proces van bewustwording en leren kijken voorbij het ego. Het is een pad van leren verbinden met de wereld om je heen, in het NU. Maar ook is het een proces van je emoties leren reguleren, jezelf gaan zien en uit de afhankelijkheid stappen. De conditionering waar je mee bent grootgebracht past je niet meer. Je verlangt naar innerlijke rust, vrijheid en authenticiteit. Je gaat inzien dat je lijden wordt gecreëerd door je denken en hoe hier anders mee om te gaan. Je gaat op zelfonderzoek en dan volgt het besef dat je ergens in zit, waar je steeds beter als toeschouwer naar kunt kijken. Je stapt uit de automatische piloot stand en gaat doorzien waar je in geconditioneerd bent. 

Deze Groeiomgeving stelt je in staat om verbinding te maken met je intuïtie, jouw ware weten, je hart en met wie je werkelijk bent, bewustzijn. Ook stelt het je in staat om voor jezelf te denken en niet meer vanuit een ander. Het maakt je niet meer uit wie het wel of niet met je eens is, je spreekt steeds meer jouw waarheid, ongeacht wie het er wel of niet mee eens zijn.

Stap voor stap

Het is een proces en deze omgeving neemt je stap voor stap mee hierin. Het kan erg eenzaam voelen, je omgeving is namelijk niet altijd blij met de veranderingen die jij doorvoert. Door deel te nemen aan de lives die elke maand plaatsvinden, kom je in contact met gelijkgestemden en zul je ervaren dat je zeker niet alleen staat in dit soms zware proces. 

Deze zeer uitgebreide Groeiomgeving bied je alle tools om zelf aan de slag te gaan. Alles wijst voor zich en is heel overzichtelijk. Natuurlijk is dit proces niet makkelijk en zeker niet pijnvrij. Ik beloof je wel dat het bevrijdend is en jou veel nieuwe inzichten en verdieping brengt.

Wat zeggen anderen?

Ik ben al maanden bezig met het programma, ik zit in de try-out groep van deze groei-omgeving. De onderwerpen hebben veel diepgang. Het is heel krachtig hoe je aan de hand van de juiste vragen, oefeningen en boeiende teksten van Bindu hiermee aan de slag kunt gaan. Je leert hoe je vanuit patronen reageert op bepaalde situaties, je omgeving en welke gedachten je daarbij ervaart.

Wat een bijzonder proces om mee aan de slag te gaan. Je leert je emoties doorvoelen en reguleren en van daaruit te reageren en te gaan leven in plaats van te overleven! Ik merk hoe krachtig het is om onbewuste patronen op basis van emoties in te zien. En vooral nu te weten en voelen wat ik kan doen in een situatie. Deze groei-omgeving helpt je om van je twijfel af te komen, maar ook het geen keuzes maken. Je wordt bewust van je gevoelens en emoties en gaat daar naar handelen.

Heel bijzonder hoe je met deze groei-omgeving van Bindu tot de kern kan komen en transformatie mogelijk is. Zo waardevol zijn de oefeningen, vragen en inzichten die aangereikt worden. Dank je wel Madeleine voor deze geweldige tools en de groei-omgeving waar je direct zelf mee aan de slag kunt, wanneer jij dat wil.

Audrey.

Waarom ik dit zou aanbevelen? Bij elk onderwerp dat wordt aangeboden zit een hele duidelijke uitleg en hele mooie opdrachten. Bij elke opdracht heb je zoiets van, zit dat zo, werkt dat zo in je hoofd, dus daarom reageer ik zo. Je gaat over jezelf nadenken; wat wil ik wel en wat niet. Waarom en hoe je op mensen en situaties reageert. Waarom je geen grens durft aan te geven, je angst, je weerstand, alles komt binnen. Je kunt met jezelf aan het werk, onderzoeken, en ja dat is soms lastig.

Het leren voelen in plaats van in je hoofd gaan zitten. Super spannend is dat.
Maar stap voor stap wordt het steeds duidelijker voor mij. Ik dacht eerst, ik ben hier vast te oud voor, maar zo doorgaan als ik deed was geen optie. Ik was op. Ik ben dan ook superblij dat dit op mijn pad kwam, ik had dit echt niet willen missen.

Dank, Margot.

Ik zou dit programma werkelijk aan iedereen aanbevelen! Ik heb al best wel wat innerlijk werk gedaan, maar kwam nog niet tot de kern, en sterker nog, ik kwam in een burn-out terecht.

Met het programma van Madeleine zet ik stappen die ik van tevoren niet kon bedenken. Het voelt als thuiskomen bij mezelf. Het blijft een proces, maar het voelt alsof puzzelstukjes op een diep level op hun plek vallen. Het is geen traject voor watjes, poeh, maar het is waarachtig werk en dat voelde ik al snel en dat geeft enthousiasme en motivatie.

En het mooie is dat het steeds minder voelt alsof ik er discipline voor moet opbrengen, omdat ik meer verbonden ben met mezelf, en daardoor ‘doen wat ik werkelijk wil’ meer als natuurlijke ontspannen kracht aanwezig is in me. Voelt als een eye-opener en bevrijdend, ook al vraagt het tijd en oefening om dat te integreren en patronen te doorbreken, ik heb nu helder welke weg ik hierin wil gaan. Ik ben een zeer dankbaar mens!

Hanna.

De onderwerpen uit het programma leren je stap voor jezelf, je gedachten, je emoties en je gedrag te doorgronden. In plaats van je door emoties te laten leiden en vanuit daar te reageren op de triggers uit je dagelijkse leven. Door emoties tijdig te leren herkennen om mij meer bewust te kunnen gedragen.

Doordat je leert inzien waar emoties werkelijk vandaan komen, hoe ze voelen en daar ook bij te blijven (in plaats van ze weg te duwen) worden deze emoties als vanzelf veel milder. Hierdoor heb je een keus hoe te reageren op situaties die deze emoties normalerwijs soms heftig zouden triggeren.

Door ook meer in contact te komen met jezelf en wat jij belangrijk vindt, leer je veel beter waar je energie van krijgt. Maar ook wat je grenzen zijn en je komt vanzelf minder in situaties die triggeren, of je gaat er juist meer uit.
Hierdoor krijg je meer zelfsturing en word je minder geleefd. Je raakt er meer door in balans en je leven wordt er een heel stuk rustiger en plezieriger van.

Kortom het ontwikkelt en vergroot je zelfbewustzijn enorm. En dit is zo belangrijk in een tijd waarin iedereen geleefd wordt, aan de oppervlakte blijft en niet meer de diepte gaat.

Corine

Ik volg Bindu al langere tijd en haar teksten weten mij altijd te raken. Diep van binnen wist ik dat de thema's die zij aanstipt precies die thema's zijn waarbinnen ik mezelf op dit punt van mijn leven verder te ontwikkelen had.

Ik heb daarom ook geen moment geaarzeld om mij aan te melden voor de try-out groep van haar nieuwe online groei omgeving. Door het stap voor stap werken aan verschillende thema's, de diepgang van de onderwerpen, de praktische tips en de oefeningen ben ik mij veel bewuster van mezelf geworden. De tools die ik daarbij gekregen heb kan ik nu inzetten om mijn oude patronen en gedragingen te doorzien, te doorbreken en te transformeren.

Het is een pittig proces dat me in staat stelt een autonoom leven te leven met een authentieke versie van mezelf. Ik raad dit programma dan ook aan voor eenieder die bezig is met het proces van bewustzijnsontwikkeling en zich op een gezonde manier wil leren verbinden met zichzelf (de ware zelf) en met anderen.

Bianca

Fantastisch hoe en wat jij allemaal de wereld inbrengt met alle wijsheid en diepere lagen van hoe een mens opgebouwd is. Ik zit al maanden in de try-out groep van deze groei omgeving. Jij leert ons laagje voor laagje ont-wikkelen er af halen totdat je bij de kern komt daar waar het ooit is begonnen te groeien.

Ik ken niemand zoals jij die zo precies steeds spijkers met koppen slaat. Je kan merken dat jij het van binnenuit hebt ervaren en daardoor ons zo goed kan uitleggen en leren. Ik ben sinds 2020 in mijn ontwakeningsfase, zoveel sluiers om bepaalde thema's die steeds dunner worden en daar help jij bij. Het is een heftig proces. Ik voel me niet meer mezelf. Sinds ik mijn maskers niet meer wil opzetten, lijk ik wel de situaties te vermijden. Of is het misschien mijzelf ruimte geven voor wat ik nodig heb? Daar waar ik altijd toch heen ging om de gunst of vraag van de ander en nu voor mezelf kies, maar daar nog war onwennig over ben.

De online omgeving die je hebt gecreëerd is heel interessant. Je kunt er veel terugvinden over hoe je je zelf kan ont-dekken, in licht en schaduw gebied, overtuigingen, kernwaarden, emoties, trauma, hechting, codependentie, allemaal erg verhelderend hoe jij het verwoord. En ook de voorbeelden zijn heel helpend voor iedereen die bewust in zichzelf wil duiken. En voor iedereen die zichzelf wil kennen en echt in eigen kracht te gaan staan. Dank Madeleine voor alles wat je medemens schenkt!

Jessica.