GEWENSTE GROEI BINNEN DE GGZ

De GGZ heeft tot nog toe ‘stoornissen’ bestempeld als uitsluitend genetische hersenziekte. Deze visie laat buiten beschouwing dat geest en lichaam met elkaar verbonden zijn. In je darmen worden bijvoorbeeld de meeste serotonine en neurotransmitters geproduceerd.

Verkeerde diagnose

Het is dus op zijn minst opmerkelijk dat er binnen de GGZ nog geen oog is voor voedingstekorten, de darmen en ontstekingen. Jammer, want deze spelen een sleutelrol in je stemming, geheugen, hoe je met anderen omgaat. De symptomen die daaruit voortvloeien, worden vaak verkeerd gediagnosticeerd als psychische stoornissen.

Genetica staat niet vast, het is altijd in wisselwerking ​​met je omgeving. Dit is belangrijk om te begrijpen bij het helen van verslavingen, coping-mechanismen en gewoonten die voortkomen uit het trauma.

Groei binnen de GGZ

Mijn visie is dat de geestelijke gezondheidszorg genezing van kind trauma’s, bloedonderzoek, voedingstherapieën en het herstellen van een ontregeld zenuwstelsel zou moeten omvatten. We leven in een samenleving, waarin we opgegroeid zijn met (onbewust) onszelf in de steek laten. Er zijn meer klachten dan ooit. We zijn chronisch afgeleid, ervaren veel stress in banen en levensstijl. We zijn vooral naar buiten gericht, in plaats van naar binnen.

Genezing wil zeggen dat je nieuwe patronen creëert en weer contact maakt met je lichaam. Dat je leert grenzen stellen en je eraan houdt. En dat je leert leven vanuit liefde in plaats van angst. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Angst

ANGST, WAT LAAT JE VOOR EEN ANDER?

Waarom hebben we angst voor wat anderen van ons vinden ...
UITSTELGEDRAG

UITSTELGEDRAG, LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN

Je kent het vast wel, vervelende taken die je voor ...
slachtofferrol

SLACHTOFFERROL, TYPISCHE KENMERKEN

Ja, ook jij hebt weleens het slachtoffer gespeeld. Denk maar ...
WEERSTAND

WEERSTAND, WAT IS JE EIGEN INVLOED?

Als ik tegen je zou zeggen; 'kies een fijn gevoel', ...
SLACHTOFFERMENTALITEIT

SLACHTOFFERROL, STOP ERMEE!

Waarom zit ik in de slachtofferrol? Hoe ben ik hierin ...
Wat is waar

WAT IS WAAR? IK RAAK IN DE WAR

Heb je weleens gehoord van gaslighting? De ander ontkent dat ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download