GEWENSTE GROEI BINNEN DE GGZ

De GGZ heeft tot nog toe ‘stoornissen’ bestempeld als uitsluitend genetische hersenziekte. Deze visie laat buiten beschouwing dat geest en lichaam met elkaar verbonden zijn. In je darmen worden bijvoorbeeld de meeste serotonine en neurotransmitters geproduceerd.

Verkeerde diagnose

Het is dus op zijn minst opmerkelijk dat er binnen de GGZ nog geen oog is voor voedingstekorten, de darmen en ontstekingen. Jammer, want deze spelen een sleutelrol in je stemming, geheugen, hoe je met anderen omgaat. De symptomen die daaruit voortvloeien, worden vaak verkeerd gediagnosticeerd als psychische stoornissen.

Genetica staat niet vast, het is altijd in wisselwerking ​​met je omgeving. Dit is belangrijk om te begrijpen bij het helen van verslavingen, coping-mechanismen en gewoonten die voortkomen uit het trauma.

Groei binnen de GGZ

Mijn visie is dat de geestelijke gezondheidszorg genezing van kind trauma’s, bloedonderzoek, voedingstherapieën en het herstellen van een ontregeld zenuwstelsel zou moeten omvatten. We leven in een samenleving, waarin we opgegroeid zijn met (onbewust) onszelf in de steek laten. Er zijn meer klachten dan ooit. We zijn chronisch afgeleid, ervaren veel stress in banen en levensstijl. We zijn vooral naar buiten gericht, in plaats van naar binnen.

Genezing wil zeggen dat je nieuwe patronen creëert en weer contact maakt met je lichaam. Dat je leert grenzen stellen en je eraan houdt. En dat je leert leven vanuit liefde in plaats van angst. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

crontrole

CONTROLEDRANG EN INNERLIJKE STRIJD

Controledrang, het verlangen om situaties, mensen en omgevingen te beheersen, ...
BELLE EN HET BEEST

DE LES VAN BELLE EN HET BEEST

In de magische wereld van Disney, waar sprookjes en betovering ...
gouden kind

DE LASTEN VAN HET ‘GOUDEN KIND’

Het 'gouden kind' binnen een gezin draagt vaak een zware ...
PERFECTIONISME

PERFECTIONISME, HERKEN JIJ JEZELF?

Je hoort mensen zeggen; 'Ik ben een perfectionist'. Perfectionisme wordt ...

WAT DOET STRESS MET JE?

In ons moderne leven worden we vaak overspoeld door stressoren, ...
Depressie en trauma

HOE ZIJN DEPRESSIE EN TRAUMA VERBONDEN?

Depressie en trauma kunnen nauw met elkaar verbonden zijn, en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download