GEWAAR ZIJN BIJ JE LICHAAM

Hoe kun je van je kind trauma’s genezen? Wat kun je doen, om te genezen van bindingsangst of verlatingsangst? Hoe kun je genezen van je codependentie gedragingen? Of stoppen met pleasen? 

  • Vanaf je geboorte word je gevormd door je ouders. Omdat je nog geen bewustzijn hebt ontwikkelt, gebeurt dit in het onderbewuste. 
  • Alle woorden, overtuigingen en herinneringen worden opgeslagen in je onderbewustzijn. 
  • Gedurende de dag is er communicatie tussen dat onderbewustzijn en je zenuwstelsel. 
  • De patronen die je aanleert noemen we je conditionering. 
  • Je conditionering is dus een patroon van reacties, waar jij je meestal helemaal niet bewust van bent. 

Bewustwording is genezen

Als je dus met name alles vanuit het onbewuste beleefd, zit de ‘genezing‘ dus in het bewust worden. Als je niet bewust bent overkomt alles je en loop je op den duur vast. Bewust worden wil zeggen dat je verbinding gaat maken met je lichaam, gewaar zijn. Je gaat alle sensaties die er zijn observeren. Wat je al die tijd hebt onderdrukt en onbewust hebt gehouden, ga je nu voelen. Dit is zeker niet makkelijk, want ook de pijn, woede en schaamte zullen naar voren komen. 

Omdat al dat negatieve voelen zwaar en niet fijn is krijg je weerstand. Die weerstand is je bescherming, om niet te hoeven voelen. Alles wat je ego niet kent, voelt onveilig. Dat is waarom je vaak weer vervalt in een oud patroon. Het oude, bekende is fijn en veilig. Zelf als dat oude bekende niet het beste voor je is, voelt dat toch beter. 

Gewaar zijn bij ongemak

Als je wil genezen van je kind trauma’s en wonden, zit er niets anders op dan dit ongemak doorstaan. Het is een proces en er bestaat helaas geen ‘quick fix‘. Het is een dagelijks proces van oefenen. Dagelijks bij jezelf komen, aarden, bewust ademen, mediteren en veilig leren zijn in je eigen lichaam. 

Neem jij dagelijks de tijd om gewaar te zijn bij jezelf? Om even helemaal niks te doen en alleen maar te ervaren wat er is in je lichaam? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Zeg 'nee' tegen drugs

ZEG ‘NEE’ TEGEN DRUGS

Ken je de reclame nog: "Zeg nee tegen drugs". Het ...
Langzaam leer ik

LANGZAAM LEER IK

Langzaam leer ik dat ik niet hoef te reageren op ...
Bevalling

GELOOF JIJ IN EEN LEVEN NA DE BEVALLING?

In de buik van een moeder zitten twee baby’s. Zegt ...
Loslaten

HOE KUN JE LOSLATEN?

Je kunt er zelf voor kiezen om alles wat je ...
eyeopeners over bewustwording

EYEOPENERS OVER BEWUSTWORDING

De eerste van de eyeopeners over bewustwording is leren hoe ...
SKY GAZING?

WAT IS SKY GAZING?

Alberto Villoldo was de jongste klinische professor aan de San ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download