GELUKKIG ZIJN, GEEF HET OP

Gelukkig zijn, lijkt tegenwoordig wel het nieuwe streefpunt en doel te zijn, iedereen is ermee bezig. Omdat er zoveel mensen zijn die je leren en vertellen hoe je gelukkig kunt zijn en worden, lijkt het of er iets mis is als je dat even niet voelt. Je hebt iets niet, of misschien ben je verloren wat er wel zou moeten zijn. En dat maakt het natuurlijk alleen nog maar erger.

“Human it is to have compassion with on the unhappy”

Het lijkt wel of we ons schamen als we niet gelukkig zijn. En dat is vooral als je jezelf ermee identificeert en het geen gevoel meer is, maar ik BEN ongelukkig, in plaats van ‘ik voel me ongelukkig’. Weet je wel wat gelukkig zijn is? Heb je het al eens gevoeld? Voel je je verloren, omdat je het niet kent?

Alles op de rit

Het streven naar je gelukkig voelen, is eigenlijk niets anders dan je leven op de rit krijgen volgens bepaalde normen. Als je alles “op de rit” hebt, voel je geluk. En als je ongelukkig bent, loopt je leven dus niet zoals dat zou moeten. Je gelooft dat je gelukkig zou moeten zijn, ook als je dat even niet bent.

“Happiness is a place between too much and too little”

Als je dat doet dan creëer je een weerstand tegen je negatieve gevoelens, die mogen er niet zijn en moeten weg. Zoals ik in andere artikelen al heb uitgelegd, alles waar je weerstand tegen hebt krijg je meer van. Als je focus ligt op geen negatieve gevoelens, dan zul je het gevoel krijgen dat je er juist alleen maar meer van krijgt en er in vast blijft hangen.

Zou het ooit lukken?

Omdat jij je er tegen verzet, komt het gevoel van de fijne gevoelens, van gelukkig willen zijn, zo ver op de voorgrond. Dat je gelukkig voelen zelfs wanhoop op kan roepen. Hoe en wanneer ga jij je ooit zo voelen. Je wil iets waarvan je denkt dat je het niet kunt hebben.

“Happiness comes in waves, it will find you again”

Wat is het beste wat je hieraan kunt doen? Heel makkelijk, geef het gevoel van gelukkig moeten zijn op. Nu zul je misschien denken, huh!? Waarom dan? Hoe dan? Nou heel simpel. Als je het gevoel van gelukkig moeten zijn loslaat, laat je ook de weerstand tegen het lijden en ongelukkig zijn los.

Go with the flow

Denk eens aan de uitspraak; “Go with the flow, of “Going with the wind”. Als je tegen de wind in moet lopen, kom je bijna niet vooruit. Je verliest kracht, ziet slecht en wordt moe. Als je los zou laten en de andere kant op zou lopen, word je geduwd door de wind en gaat alles vanzelf. Dan blaast de wind je waar je maar wil. Als je zou geloven dat het universum je overal brengt waar je heen wil, dan kun je je overgeven aan de stroom en wordt het leven ontspannen.

“Flow is the nature of energy”

Je kent de verhalen vast wel, van iemand die zo bezig was om een promotie te krijgen. Hij wilde het zo graag dat het bijna een obsessie werd. Toen het er echt niet inzat en het allemaal veel te uitputtend werd, ging hij op zoek naar een andere baan, hij had het opgegeven. Op het moment dat hij opgaf, werd hij een paar dagen later gebeld en kreeg de promotie.

“Happiness is a direction not a place”

Nou denk je misschien toeval of iets dergelijks. Maar denk er eens over na. Op het moment dat je de weerstand opgeeft, geef je ook het niet willen van iets op. En op het moment dat je dat opgeeft, trek je dus aan wat je wel wil. Je kunt jezelf niet trainen in iets niet willen.

Geef de weerstand op

Een mooie veel gebruikte oefening is; denk maar eens niet aan roze olifanten. Nou, waar dacht je aan? Precies, roze olifanten! De man die dus de promotie wilde gaf het verlangen niet op, hij gaf de weerstand van het niet hebben op.

Wat je dan krijgt, is je verlangen, dus de promotie. Het universum weet al lang dat jij gelukkig wil zijn. Gelukkig zijn is het enige dat je wil. En die baan, dat huis of die relatie zijn alleen middelen om dat geluk te voelen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download