GEERTJE ARENDSPAD, VOEL JE THUIS

In de winter van 1444 loopt Geertje Arends van Nijkerk naar Amersfoort om in te treden in het Sint Agnietenklooster. Daar vond zij haar nieuwe thuis. Dit Geertje Arendspad is een route van 18 kilometer en bedoeld om met al je zintuigen het ‘thuisgevoel’ te onderzoeken.

Geertje Arendspad ontdekken

We hebben het zo druk met zijn allen. We hebben geen tijd voor onszelf, laat staan voor het opzoeken van de stilte. Er is geen tijd voor bezinning en ontspanning, we gaan altijd maar door. Op het Geertje Arendspad is het de bedoeling dat je het ‘thuisgevoel’ gaat onderzoeken op een speelse wijze.

Waar voel jij je thuis?

De overdenkingen in het routeboekje stimuleren je om te ervaren waar en wanneer jij je thuis voelt. En om in dat gevoel te delen. Je krijgt bij de routegids vijf ansichtkaarten. De tekeningen op de kaarten zijn van Dennis Lohuis. Hij onderzocht, welke vogels zich thuis voelen op het Geertje Arendspad en er vijf geschilderd. Ook hebben ze alle vijf een huisgevoel-verhaal gekregen.

‘We live in a fast-paced society. Walking slows us down.’

Robert Sweetgall

De bedoeling is dat je de kaarten schrijft aan een onbekende en die gene toewenst dat ook hij of zij zich zal thuis voelen. De kaarten worden echt aan mensen gegeven die een blijk van warmte en genegenheid kunnen gebruiken. Je kunt ze aan het einde van de route inleveren bij de Onze Lieve Vrouwe-Toren in Amersfoort. De gids inclusief de kaarten is voor € 7,50 beschikbaar bij de VVV in Amersfoort. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

FREQUENTIE 963

KRIJG ALLES WAT JE WIL MET FREQUENTIE 963 HZ

De frequentie 963 Hz wordt ook wel de frequentie van ...
45 levenslessen

45 LEVENSLESSEN

Regina Brett schreef deze 45 levenslessen op de avond voor ...
At the feet of my mother

DOCUMENTAIRE – AT THE FEET OF MY MOTHER

Ik ben Vincent Sparreboom en ik studeer dit jaar af ...
Geef

KORTE FILM – GEEF, MET EEN OPEN HART

We zoeken vaak naar bevestiging als we iets geven of ...
Bessel van der kolk

ZOMERGASTEN – BESSEL VAN DER KOLK

Psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk (Den Haag, 1943) ...
weightless

WEIGHTLESS – MEEST ONTSPANNENDE MUZIEK TER WERELD

Heb jij behoefte aan ontspanning? Dan hebben we iets voor ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download