GEERTJE ARENDSPAD, VOEL JE THUIS

In de winter van 1444 loopt Geertje Arends van Nijkerk naar Amersfoort om in te treden in het Sint Agnietenklooster. Daar vond zij haar nieuwe thuis. Dit Geertje Arendspad is een route van 18 kilometer en bedoeld om met al je zintuigen het ‘thuisgevoel’ te onderzoeken.

Geertje Arendspad ontdekken

We hebben het zo druk met zijn allen. We hebben geen tijd voor onszelf, laat staan voor het opzoeken van de stilte. Er is geen tijd voor bezinning en ontspanning, we gaan altijd maar door. Op het Geertje Arendspad is het de bedoeling dat je het ‘thuisgevoel’ gaat onderzoeken op een speelse wijze.

Waar voel jij je thuis?

De overdenkingen in het routeboekje stimuleren je om te ervaren waar en wanneer jij je thuis voelt. En om in dat gevoel te delen. Je krijgt bij de routegids vijf ansichtkaarten. De tekeningen op de kaarten zijn van Dennis Lohuis. Hij onderzocht, welke vogels zich thuis voelen op het Geertje Arendspad en er vijf geschilderd. Ook hebben ze alle vijf een huisgevoel-verhaal gekregen.

‘We live in a fast-paced society. Walking slows us down.’

Robert Sweetgall

De bedoeling is dat je de kaarten schrijft aan een onbekende en die gene toewenst dat ook hij of zij zich zal thuis voelen. De kaarten worden echt aan mensen gegeven die een blijk van warmte en genegenheid kunnen gebruiken. Je kunt ze aan het einde van de route inleveren bij de Onze Lieve Vrouwe-Toren in Amersfoort. De gids inclusief de kaarten is voor € 7,50 beschikbaar bij de VVV in Amersfoort. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download