FRUSTRATIE, ONGEDULD EN VERDRIET LOSLATEN

Het is heel vervelend als je snel frustratie voelt of geïrriteerd bent. Het kost behoorlijk wat energie, net als ongeduldig zijn. Telkens als je bij de kassa staat en het tergend langzaam gaat, of iemand die met 60 km/u voor je rijdt. Al snel voel je de spanning en stress in je lichaam oplopen en zou je er het liefst iets van zeggen.

Wat kun je doen om dit gevoel los te laten

  • Vraag je af; “Wat probeer ik onder controle te houden?” Frustratie is vaak het resultaat van het proberen om iets te beheersen dat buiten je macht ligt. Dus waar heb je geen controle over, maar probeer je toch te beheersen
  • Aan welke verwachtingen wordt niet voldaan? Verwachtingen zorgen voor enorme hoeveelheden frustratie en ongeduld. Wat zijn jouw verwachtingen, hoe realistisch zijn en op welke manier laten ze jou lijden?
  • Maak je leven simpeler. Het vasthouden aan verwachtingen en overtuigingen, over hoe het leven zou moeten zijn, wordt vaak erger dan je een druk en hectisch leven hebt. Wat kun je doen om de gekte en drukte van jouw leven los te laten? Je kunt bijvoorbeeld denken aan minder op je telefoon zitten, minimaliseren qua spullen en je sociale verplichtingen verminderen.
  • Laat het loslaten los. Ben je gefrustreerd dat je het gewoon niet kunt laten gaan? Gek genoeg is dat juist een grote bron van spanning. Als je dit gaat inzien, kun je de focus op loslaten verminderen, waardoor je meer compassie naar jezelf zult ervaren. Het loslaten van het loslaten helpt je om ruimte te maken voor jezelf en in te zien dat alles goed is zoals het is.
Frustratie
  • Ontwikkel zelfliefde. Ben steeds op een kleine manieren lief voor jezelf. Het hoeft niet groot te zijn, het kan zo klein zijn als lekkere dikken sokken aantrekken omdat je het koud hebt. Geef jezelf de toestemming en ruimte om in je eigen tempo te leven. Doe elke dag iets goeds voor jezelf.
  • Ga naar buiten en voel de zon. Soms is gewoon naar buiten gaan en de wind of de zon tegen je huid voelen voldoende om uit je hoofd te kunnen gaan. Maak een wandeling en geniet even van al het moois om je heen.
  • Sta jezelf toe om te voelen wat je hebt weggestopt. Als jij lang je emoties wegduwt, geeft dit spanning en frustratie. Probeer beetje bij beetje de emoties die je voelt te uiten en er te laten zijn. Druk je emoties uit door te gaan schrijven, dansen of sporten. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar in contact bent met je emoties.
  • Leer verandering accepteren. Je wil wanhopig dat alles hetzelfde blijft, omdat het jou een gevoel van comfort en veiligheid geeft. Als dingen veranderen, word je bang en verdoof jij jouw angst of gaat het vermijden. Weet alsjeblieft dat het oké is om bang te zijn. Verandering is onvermijdelijk en het kan ook heel bevrijdend zijn. Hoe saai zou het leven zijn, als alles altijd hetzelfde zou blijven? Soms is een simpele verschuiving juist alles wat je nodig hebt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...
rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download