EYEOPENERS OVER BEWUSTWORDING

  • De eerste van de eyeopeners over bewustwording is leren hoe je je eigen lieve, wijze ouder kunt zijn wil onder andere zeggen dat je zo vaak als je kunt op een vriendelijke, meelevende manier tegen jezelf praat.
  • De grootste strijd die je voert, is de innerlijke strijd met jezelf.
  • Leer hoe copingmechanisme eruitzien. Wanneer je gekwetst wordt of jezelf verraden/ afgewezen voelt, ga je je gedragen als een klein kind. Leer inzien dat dit niet de juiste manier is om met anderen om te gaan.  

Het is niet normaal

  • Wat we hebben meegekregen in onze jeugd is niet normaal. 90% van wat normaal is in onze samenleving en in onze systemen, is volledig disfunctioneel. De meeste mensen denken dat het ‘normaal’ is om op te groeien met emotionele mishandeling of verwaarlozing, omdat we niet anders kennen. Begin om te begrijpen hoe deze patronen een impact hebben op je leven en leer hoe je ze kunt doorbreken. 
eyeopeners over bewustwording

Nog meer eyeopeners over bewustwording

  • Alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen genezing. Niemand anders kan het werk voor je doen. Schuld is een vorm van ontkenning die je alleen maar in de cyclus houdt waarin je je hulpeloos en overgeleverd voelt.
  • Je hebt prachtige talenten en unieke gaven die de samenleving misschien niet als nuttig beschouwt. Het is belangrijk dat je ze bij jezelf gaat koesteren en zeker gaat stimuleren bij je kinderen. Laten we stoppen om onszelf en onze kinderen te vormen tot wat we denken dat we zouden moeten zijn.
  • Duidelijke grenzen stellen is de sleutel tot zelfherstel.
  • Onbewust saboteer je jezelf en je relaties. Pas als je uit je overlevingspatronen stapt, zul je verandering gaan ervaren. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Zeg 'nee' tegen drugs

ZEG ‘NEE’ TEGEN DRUGS

Ken je de reclame nog: "Zeg nee tegen drugs". Het ...
Langzaam leer ik

LANGZAAM LEER IK

Langzaam leer ik dat ik niet hoef te reageren op ...
Bevalling

GELOOF JIJ IN EEN LEVEN NA DE BEVALLING?

In de buik van een moeder zitten twee baby’s. Zegt ...
Loslaten

HOE KUN JE LOSLATEN?

Je kunt er zelf voor kiezen om alles wat je ...
eyeopeners over bewustwording

EYEOPENERS OVER BEWUSTWORDING

De eerste van de eyeopeners over bewustwording is leren hoe ...
SKY GAZING?

WAT IS SKY GAZING?

Alberto Villoldo was de jongste klinische professor aan de San ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download