EYE OPENING SPEECH – JIM CARREY

In deze krachtige motiverende ‘Eye opening speech’ krijg je een van de beste toespraken van Jim Carrey te horen. Hij is een Canadees-Amerikaanse acteur, schrijver en komiek. In deze video deelt hij veel geweldige adviezen.

  • Wat is de zin van het leven
  • Weten wie je bent
  • Angst overwinnen en nog veel meer.

Jim Carrey was alles wat ik was

‘Soms denk ik dat dat het enige is dat echt belangrijk is, elkaar laten weten dat we er zijn. Elkaar eraan herinneren dat we deel uitmaken van een groter zelf. Vroeger dacht ik dat Jim Carrey alles was wat ik was. Gewoon een flikkerend licht, een dansende schaduw. Het grote niets dat zich voordoet als iets wat je kunt noemen, beschutting zoekend in haastig uitgegraven grotten en schuttersputjes. Een boogschutter die in de spiegel naar zijn doel zoekt, alleen gewond door mijn eigen pijlen. Smekend om tot slaaf te worden gemaakt, leidend voor mijn kettingen. Verblind door verlangen en struikelend over het paradijs’.

Liefde of angst

‘Ik denk dat dat is wat ik hier vandaag echt probeer te zeggen. Soms is het oké om je gevoelens op te eten. Nu wordt angst een speler in je leven, maar jij mag beslissen hoeveel. Je kunt je hele leven geesten voorstellen, je zorgen maken over het pad naar de toekomst, maar het enige wat er ooit zal zijn, is wat hier gebeurt, en de beslissingen die we op dit moment nemen, die gebaseerd zijn op liefde of angst. Velen van ons kiezen ons pad uit angst vermomd als praktisch. Wat we echt willen lijkt onmogelijk buiten bereik en belachelijk om te verwachten. We durven er dus nooit om te vragen aan het universum. Ik zeg dat ik het bewijs ben dat je het universum erom kunt vragen. Alstublieft. En als het bij jou niet meteen gebeurt, is dat alleen maar omdat het universum zo druk bezig is mijn bestelling uit te voeren. Partij maat.

Geen hoop, maar geloof

Mijn vader had een geweldige komiek kunnen zijn, maar hij geloofde niet dat dat voor hem mogelijk was. En dus maakte hij een conservatieve keuze. In plaats daarvan kreeg hij een veilige baan als accountant. En toen ik 12 jaar oud was, werd hij ontslagen uit die veilige baan en moest ons gezin doen wat we konden om te overleven. Ik heb veel geweldige lessen van mijn vader geleerd, niet de minste daarvan was dat je kunt falen in wat je niet wilt, dus je kunt net zo goed een kans wagen om te doen waar je van houdt.

‘Oh, en waarom niet ook een gokje wagen op het geloof? Waag een gokje op geloof, niet op religie, maar op geloof. Geen hoop, maar geloof. Ik geloof niet in hoop. Hoop is een bedelaar. Hoop gaat door het vuur en geloof springt eroverheen. Je bent klaar en in staat om mooie dingen te doen in deze wereld. En nadat je vandaag door die deuren bent gelopen, heb je altijd maar twee keuzes, liefde of angst. Kies voor liefde en laat angst je nooit tegen je speelse hart keren.’ Auteur: Jim Carrey

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download