EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van ‘s werelds grootste violisten. Zijn favoriete instrument is een Stradivarius, ter waarde van 3,5 miljoen dollars. Als experiment speelde Joshua Bell 45 minuten viool in de metro van New York. Bijna niemand herkende hem. Slechts een handjevol mensen stopte, een paar applaudisseerden en de violist haalde ongeveer dertig dollar fooi op.

Meest ingewikkelde stuk ooit

Niemand wist dit, maar de violist was Joshua Bell, een van de beste muzikanten ter wereld. In die metro speelde Joshua een van de meest ingewikkelde stukken ooit geschreven. Twee dagen voordat hij in de metro speelde, was het theater in Boston waar hij speelde uitverkocht. Om daar aanwezig te zijn betaalde je voor een zitplek honderd dollar.

Joshua Bell

Erken je eigen waarde

Het experiment bewees dat het buitengewone in een gewone omgeving niet opvalt. Vaak wordt het over het hoofd gezien en ondergewaardeerd.

Zodra je jouw waarde erkent, in jezelf gelooft, jezelf vertrouwt en de omgeving verlaat die jou niet meer dient, dan kun je groeien en opbloeien. Pas als jij van binnenuit gaat stralen zullen anderen je licht kunnen zien.

Hoe hoger je eigenwaarde hoe stabieler ook je zelfvertrouwen.

Eigenwaarde is intern

Eigenwaarde is een interne staat van zijn die voortkomt uit zelfinzicht, zelfliefde en zelfacceptatie. Het is een vrij tijdloze en onveranderlijke toestand. Het is de basis hoe jij over jezelf denkt en jezelf waardeert, ondanks de invloed van anderen. Het is daarom niet iets dat je snel of makkelijk verandert. Eigenwaarde is stabiel en wankelt niet, het is de kracht om je leven zelf te verbeteren.

Kijk naar Joshua in de metro in het eerste filmpje. Het tweede filmpje is Joshua in concert, geniet ervan. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download