EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van ‘s werelds grootste violisten. Zijn favoriete instrument is een Stradivarius, ter waarde van 3,5 miljoen dollars. Als experiment speelde Joshua Bell 45 minuten viool in de metro van New York. Bijna niemand herkende hem. Slechts een handjevol mensen stopte, een paar applaudisseerden en de violist haalde ongeveer dertig dollar fooi op.

Meest ingewikkelde stuk ooit

Niemand wist dit, maar de violist was Joshua Bell, een van de beste muzikanten ter wereld. In die metro speelde Joshua een van de meest ingewikkelde stukken ooit geschreven. Twee dagen voordat hij in de metro speelde, was het theater in Boston waar hij speelde uitverkocht. Om daar aanwezig te zijn betaalde je voor een zitplek honderd dollar.

Joshua Bell

Erken je eigen waarde

Het experiment bewees dat het buitengewone in een gewone omgeving niet opvalt. Vaak wordt het over het hoofd gezien en ondergewaardeerd.

Zodra je jouw waarde erkent, in jezelf gelooft, jezelf vertrouwt en de omgeving verlaat die jou niet meer dient, dan kun je groeien en opbloeien. Pas als jij van binnenuit gaat stralen zullen anderen je licht kunnen zien.

Hoe hoger je eigenwaarde hoe stabieler ook je zelfvertrouwen.

Eigenwaarde is intern

Eigenwaarde is een interne staat van zijn die voortkomt uit zelfinzicht, zelfliefde en zelfacceptatie. Het is een vrij tijdloze en onveranderlijke toestand. Het is de basis hoe jij over jezelf denkt en jezelf waardeert, ondanks de invloed van anderen. Het is daarom niet iets dat je snel of makkelijk verandert. Eigenwaarde is stabiel en wankelt niet, het is de kracht om je leven zelf te verbeteren.

Kijk naar Joshua in de metro in het eerste filmpje. Het tweede filmpje is Joshua in concert, geniet ervan. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download