EMOTIONELE INTELLIGENTIE – DANIEL GOLEMAN

Daniel Goleman beschrijft in zijn wereldberoemde boek “Emotionele intelligentie”, hoe belangrijk sociale en emotionele intelligentie is. Een hoog IQ biedt geen garantie op een gelukkig leven, je EQ is even belangrijk. Je kunt ontzettend intelligent zijn, maar emotioneel de plank volledig misslaan. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Het mooie van dit boek is dat veel beweringen worden onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken.

Je maakt kennis met de gevoelskant van je hersenen, het deel dat zorgt voor zelfkennis, beheersing en het vermogen om je emoties te herkennen en jezelf te motiveren. Emotionele vaardigheden zijn niet alleen belangrijker dan de rationele, ze zijn ook van groot belang voor succes in je werk, je relaties en voor een goede gezondheid.

Vijf delen

Deel 1. Het emotionele brein. Dit hoofdstuk is behoorlijk technisch en heeft veel verwijzingen naar de werking van het brein.

Deel 2. De aard van emotionele intelligentie. Hierin veel voorbeelden, zoals de marshmellow test. Er wordt gekeken naar emoties en het onderdrukken van impulsen.

Deel 3. Het toepassen. Wat zijn de effecten van het beheersen van emoties in relaties, maar ook in de gezondheidszorg. Hoe is het mogelijk dat kankerpatiënten die over hun ervaringen en emoties kunnen praten met lotgenoten, volgens onderzoeken langer leven dan degen die dit niet hebben gedaan.

Deel 4. Buitenkansen – Deel 5. Emotionele ontwikkeling. Hier gaat het over het gezin en de ontwikkeling van eq bij kinderen.

Dit boek werd in veertig talen vertaald en wereldwijd zijn er vijf miljoen exemplaren van verkocht. Auteur: Madeleine van Mourik.

Emotionele intelligentie is verkrijgbaar via o.a Bol.com, voor 24,99.

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download