EMOTIONELE INTELLIGENTIE – DANIEL GOLEMAN

Daniel Goleman beschrijft in zijn wereldberoemde boek “Emotionele intelligentie”, hoe belangrijk sociale en emotionele intelligentie is. Een hoog IQ biedt geen garantie op een gelukkig leven, je EQ is even belangrijk. Je kunt ontzettend intelligent zijn, maar emotioneel de plank volledig misslaan. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Het mooie van dit boek is dat veel beweringen worden onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken.

Je maakt kennis met de gevoelskant van je hersenen, het deel dat zorgt voor zelfkennis, beheersing en het vermogen om je emoties te herkennen en jezelf te motiveren. Emotionele vaardigheden zijn niet alleen belangrijker dan de rationele, ze zijn ook van groot belang voor succes in je werk, je relaties en voor een goede gezondheid.

Vijf delen

Deel 1. Het emotionele brein. Dit hoofdstuk is behoorlijk technisch en heeft veel verwijzingen naar de werking van het brein.

Deel 2. De aard van emotionele intelligentie. Hierin veel voorbeelden, zoals de marshmellow test. Er wordt gekeken naar emoties en het onderdrukken van impulsen.

Deel 3. Het toepassen. Wat zijn de effecten van het beheersen van emoties in relaties, maar ook in de gezondheidszorg. Hoe is het mogelijk dat kankerpatiënten die over hun ervaringen en emoties kunnen praten met lotgenoten, volgens onderzoeken langer leven dan degen die dit niet hebben gedaan.

Deel 4. Buitenkansen – Deel 5. Emotionele ontwikkeling. Hier gaat het over het gezin en de ontwikkeling van eq bij kinderen.

Dit boek werd in veertig talen vertaald en wereldwijd zijn er vijf miljoen exemplaren van verkocht. Auteur: Madeleine van Mourik.

Emotionele intelligentie is verkrijgbaar via o.a Bol.com, voor 24,99.

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...
Eindeloos bewustzijn

DOCUMENTAIRE – EINDELOOS BEWUSTZIJN

De documentaire "Eindeloos bewustzijn" gaat over het gegeven hoe bijna-dood ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download