EMOTIES EN GEVOELENS MOGEN ER ZIJN

Als je mijn artikelen leest, zal zijn opgevallen dat ‘alles begint bij jezelf’. Wat jij Zelf van binnen bent, ervaar je in je buitenwereld. Hoe je eerst alleen mag leren zijn, voordat je echt samen kunt zijn. Dit besef is belangrijk, omdat je hiermee het verlangen ruimte geeft om thuis te komen bij jezelf. Een valkuil hierin is dat je alle gevoelens die hier niet aan tegemoet komen wil wegstoppen, bagatelliseren, of negeren. Maar weet, gevoelens mogen er zijn.

Gevoelens mogen er zijn

Stel je voelt je afhankelijk in een relatie en kunt de ander maar moeilijk loslaten. Dan kun je dit afkeuren bij jezelf, omdat je diep van binnen weet dat dit niet gezond is. Of je vindt dat een ander missen niet oké is, vanuit spiritueel oogpunt zijn we namelijk allemaal een en is er geen missen.

Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie.

Carl Gustav Jung

En als we een ander dan zouden toevertrouwen hoe diep en pijnlijk ons gemis is, dan zou die ander ons misschien wel wijzen op het feit dat het niet gaat om de ander, maar altijd om onszelf. En dat klopt natuurlijk helemaal. Maar juist hierom mogen we ons in sommige momenten eerst volledig richten op het gevoel of de emotie die we op dat moment ervaren. De gevoelens en emoties die ons onzeker maken want als we ons afhankelijk voelen, of onzeker en in gemis, dan voelen we ons ver af staan van ons doel en onze vervulling van onze wens.

Stop alles weg

We zouden wellicht (onbewust) gevoelens van afhankelijkheid, eenzaamheid, onrust en onzekerheid weg willen stoppen omdat deze emoties ver van spiritueel, bewust en liefdevol af staan. Maar juist deze emoties volledig omarmen brengt ons uiteindelijk zóveel meer ‘thuis’ dan dat het op dat moment voor ons voelt. Het is zo belangrijk om op een bewuste manier al deze gevoelens en emoties helemaal in te duiken. Juist omdat ze je hierna los kunnen laten. Juist omdat ze hiermee verder kunnen stromen en er hiermee steeds meer ruimte komt voor jouw bewustzijn om in te dalen. Thuis te komen.

‘Home is a place you grow up wanting to leave, and grow old wanting to get back to.

Hierom vind ik het altijd heel fijn om zo nu en dan diep over mijn emoties en gevoelens te schrijven. Gewoon om ze er volledig te laten Zijn. Zonder er iets meer te willen bereiken. Zonder steun of advies te willen ontvangen. Zonder te willen horen hoe ik ‘het’ zo snel mogelijk op zou kunnen lossen.

Schrijf het van je af

Gewoon mijn diepe emoties en gevoelens beschrijven zoals ik ze ervaar en er dan de schoonheid van in kunnen zien. Óók als ze zwaar of negatief lijken. Niet bang zijn voor emoties, maar ze gewoon uiten. Emoties en schijven gaan voor mij hand in hand. Ik kan niet anders, het is wat ik ‘moet’ doen. En hiermee hoop ik vervolgens natuurlijk dat ik jou ook kan raken. Omdat je het misschien herkent en jij hierdoor wellicht ook meer kan stromen. Zodat er hierna weer ruimte ontstaat. Ruimte voor nog meer liefde en verbinding. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download