EEN CURSUS IN WONDEREN

De Cursus is opgebouwd als een echte cursus en bestaat uit drie delen: een Tekstboek met de achtergrond filosofie, dit helpt je op inzichtniveau, een Werkboek met lessen voor elke dag van het jaar, dit helpt je op ervaringsniveau, en een Handboek voor leraren dat kort antwoord geeft op allerlei vragen die je je kunt stellen. Het is een boek dat een leven lang met je mee kan gaan. Telkens zul je er antwoorden in vinden op de situaties waar het leven je voor stelt.

Het levensboek voor miljoenen mensen

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen het levensboek. Psychologe Helen Shucman kreeg alles gedicteerd van een innerlijke stem. De centrale thema’s in dit boek zijn liefde, vergeving en niet oordelen. De belangrijkste inspiratiebron voor grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Williamson, zijn liefde, vergeving en niet-oordelen.

Wie aan de Cursus begint, zal onder de indruk raken van de inhoud, het vanzelfsprekende gezag dat eruit spreekt en de indrukwekkende toon van woorden. Een cursus in wonderen stelt ons ego voor radicale keuzes. Kiezen we voor illusie of waarheid, angst of liefde? Willen we gelijk of willen we geluk? De Cursus reikt een manier aan waarmee je op zoek kunt gaan naar je eigen Innerlijke Leraar die jouw leerproces zal begeleiden.

Cursus in drie delen

Deze uitgave van de Cursus, opgezet als een zelfstudie, bevat behalve het Tekstboek (dat het denksysteem uiteenzet), het Werkboek (bestaande uit 365 lessen) en het Handboek voor leraren (dat de belangrijkste principes nog eens kort samenvat) ook de in de oorspronkelijke uitgave niet opgenomen Aanvullingen, een specifieke toepassing van de principes van de Cursus ten aanzien van psychotherapie en gebed.

“Ontwaken”

Een spiritueel leerboek van de hoogste orde, geschreven vanuit de grootste liefde, om ons te helpen ontwaken uit deze droom. Het is in wezen een non-dualistische leerweg. Het kent het ego door en door en maakt je bewust wanneer je ego aan het woord is en wanneer je luistert naar de stem van de liefde in jou.

Uiteindelijk is de hele Cursus erop gericht je in contact te brengen met deze innerlijke leraar, de Heilige Geest, zodat het een tweede natuur wordt om al je beslissingen in stilte aan deze innerlijke wijsheid voor te leggen. Het is een bijzonder praktisch boek. Het geeft je alle inzicht en middelen om in liefde je ego te doorzien en te overstijgen. En zo brengt het doen van de Cursus je uiteindelijk Thuis.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download