DON’T WORRY ABOUT A THING – BOB MARLEY

De wereld staat momenteel op zijn kop en dat is voor heel veel mensen ontzettend zwaar om in te leven. Er worden ook veel jongeren getroffen door eenzaamheid, burn-outs en er zijn meer zelfdodingen. Soms is het even allemaal te veel om nog mee te kunnen dealen.

Toch heeft deze kleine man van vier een mooie boodschap; “het komt allemaal goed”. Het is belangrijk om juist in deze situaties de kleine dingen te zien. Focus je op alles om je heen waar je dankbaar voor bent; je bed, dat je kunt lopen, dat je kunt zien, dat er vogeltjes vliegen, dit schattige liedje, dat de zon schijnt en dat alles altijd in beweging is en veranderd.

Het lijden ontstaat door wat jij over de situatie denkt

Niemand kan jouw gedachten en gevoelens afnemen, dus zeg leuke dingen tegen jezelf. Je hebt geen controle over anderen en situaties, ook al zou je dat wel het liefst willen. Je weet niet hoe het over 2 maanden is, jij hebt alleen controle over hoe jij met de situatie omgaat en erop reageert.

“Bob werd ge├»nspireerd door veel dingen om hem heen, hij observeerde het leven. Ik herinner me de drie kleine vogels. Het waren mooie vogels, kanaries, die op de vensterbank kwamen zitten bij Hope Road” – Tony Gilbert

Het nummer “Three little birds is natuurlijk van de legende Bob Marley. “Don’t worry” is een eenvoudig, vrolijk lied dat meerdere keren een hit is geweest. Het was een geschenk van de natuur, hij schreef het naar aanleiding van de vogels die fladderden, voor het raam aan 56 Hope Road, tijdens de tweede helft van de jaren ’70.

Don’t worry

Bob hield van de natuur en Jamaica was een fantastische plek, met veel schoonheid, wat zijn aandacht trok. Van de exotische kolibries tot de eenvoudige huismus. De natuur werd vaak als metafoor gebruikt in zijn liedjes, bijvoorbeeld de bomen in “Small Axe”, de grote kat in “Iron, lion, zion” en zo is “Wings of a dove” ge├»nspireerd op het feit dat mensen aan de grond vastgeketend zitten, terwijl volgens kunnen vliegen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Bedrag

https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man living in isolation

KORTE SERIE – THE MAN LIVING IN COMPLETE ISOLATION FOR 40 YEARS

In vier delen zie je het verhaal van "The man ...
Francis Hordijk

IK BEN FRANCIS

Hoi allemaal, ik ben francis, 53 jaar en moeder van ...

KORTE FILM – THE WRONG ROCK

Deze korte film The wrong rock staat symbool voor ons ...
the change

THE CHANGE – JOJO

Vertaling songtekst: Ik ga niemand de schuld geven, geef niemand ...

DE ZIN VAN HET BESTAAN – VIKTOR FRANKL

Viktor Frankl overleefde de holocaust en is een van de ...
Andrea Bocelli

FALL ON ME – ANDREA & MATTEO BOCELLI

Andrea Bocelli is geboren inToscane in 1958. Hij is bekent ...
https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download