DOCUMENTAIRE – WHY DO I HIKE

De Roemeense filmmaker en wandelaar Nikola Tesla Horvat heeft een verbluffende nieuwe documentaire uitgebracht. Deze docu gaat over de Colorado Trail, getiteld ‘Why Do I Hike.’ De bekroonde film van 23 minuten combineert magnifieke beelden met doordachte vertellingen. Dit om de tijdgeest van wandeltochten vast te leggen. Why Do I Hike won al de hoofdprijs, of werd op tal van filmfestivals uitgeroepen tot finalist.

‘Hallo, mijn naam is Nikola Horvat – Tesla en ik presenteer je mijn eerste solodocumentaire ‘Why do I hike’ In de zomer van 2019. Ik ging Colorado Trail wandelen om de redenen te vinden waarom ik wandel. Dit was een onafhankelijk project en de film is door mijzelf gefilmd, gemonteerd en geschreven. Het was een uitdaging om alle videoapparatuur in mijn rugzak te dragen, maar ik had een visie en een doel – ik wilde mijn innerlijke redenen vastleggen waarom ik wandel en waarom ik altijd terugga naar lange afstand wandelingen.

Why do I hike

De documentaire bevat interviews met medewandelaars en trail angels die hij onderweg ontmoette. De film mijmert over de kwaliteiten van het pad dat wandelaars trekt om elk wandelseizoen de bergen te doorkruisen. ‘Elke keer als ik me in de wildernis waag, voel ik dat ik terugkeer naar de plek waar ik thuishoor.

‘De wildernis gaf me voldoening met een slokje water, de geur en smaak van eten. De vreugde van een warme douche, o een plek om mijn vermoeide benen te laten rusten. Ik zou me zelfs kunnen verheugen op een blikje gesuikerd water.’

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download