DOCUMENTAIRE – THE ART OF LIFE

Deze documentaire ‘The art of life’ gaat over de kunst om buiten de conventies te leven, in diepe integriteit met de essentie, met Michael Behrens.

Als rijzende ster op het gebied van abstracte wiskunde ontdekte Michael dat hij schoonheid en patronen kon zien waar anderen dat niet konden. Maar zijn pad zou niet binnen de academische wereld zijn, of zelfs maar binnen de samenleving. Hij ging op een groots avontuur om zijn boeddhisme te verenigen met zijn vermogen om een ​​ruimere kijk op de werkelijkheid te zien. Hij creëerde schoonheid op een plek waar niemand anders dat zou doen, en maakte zijn vrienden onder de dolfijnen.

The art of life

Zaya en Maurizio gingen in 2016 naar Hawaï en ontmoetten Michael op een afgelegen strand. Na korte tijd werd duidelijk dat Michael geen gewone man was. Ze spraken over kwantumfysica, boeddhisme, spiritualiteit, kunst en hij nodigde hen uit. Dat deed hij nadat hij ervoor had gezorgd dat ze goede schoenen hadden.

Kort nadat ze de auto op een afgelegen weg hadden geparkeerd, begrepen ze waarom. Michael woont midden in een dichte jungle, 20 minuten lopen van de weg op een stuk land dat hij zelf heeft ontgonnen met de hand.

The art of life

Heilige geometrie

Hij nam al het materiaal op zijn schouders en bouwde een verbazingwekkende tuin op basis van heilige geometrie. Een geweldige plek gewijd aan schoonheid en onuitvoerbaarheid. Het huis heeft geen stromend water binnen, alleen een buitendouche en geen elektriciteit.

Michael heeft onlangs een klein zonnepaneel gekocht zodat hij zijn onderzoek kan voortzetten. Via zijn computer communiceert hij met andere wiskundigen en de wereld. In die jungle zijn muggen zo woest dat de enige tijdelijke verlichting is om buiten te douchen en rond te rennen om droog te worden. Maar meer verklappen we over verhaal niet.

Non-dualiteit

Ze vonden het een eer om terug te gaan en deze film op te nemen en hopen dat je ervan geniet. Wetenschap en non-dualiteit is een gemeenschap geïnspireerd door tijdloze wijsheid, geïnformeerd door de allernieuwste wetenschap en gebaseerd op directe ervaring. We komen samen in een openhartige verkenning terwijl we onze menselijkheid vieren. Bij de instellingen kun je de ondertitels aanzetten. Tekst: Vertalen Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download