DOCUMENTAIRE – THE ART OF LIFE

Deze documentaire ‘The art of life’ gaat over de kunst om buiten de conventies te leven, in diepe integriteit met de essentie, met Michael Behrens.

Als rijzende ster op het gebied van abstracte wiskunde ontdekte Michael dat hij schoonheid en patronen kon zien waar anderen dat niet konden. Maar zijn pad zou niet binnen de academische wereld zijn, of zelfs maar binnen de samenleving. Hij ging op een groots avontuur om zijn boeddhisme te verenigen met zijn vermogen om een ​​ruimere kijk op de werkelijkheid te zien. Hij creëerde schoonheid op een plek waar niemand anders dat zou doen, en maakte zijn vrienden onder de dolfijnen.

The art of life

Zaya en Maurizio gingen in 2016 naar Hawaï en ontmoetten Michael op een afgelegen strand. Na korte tijd werd duidelijk dat Michael geen gewone man was. Ze spraken over kwantumfysica, boeddhisme, spiritualiteit, kunst en hij nodigde hen uit. Dat deed hij nadat hij ervoor had gezorgd dat ze goede schoenen hadden.

Kort nadat ze de auto op een afgelegen weg hadden geparkeerd, begrepen ze waarom. Michael woont midden in een dichte jungle, 20 minuten lopen van de weg op een stuk land dat hij zelf heeft ontgonnen met de hand.

The art of life

Heilige geometrie

Hij nam al het materiaal op zijn schouders en bouwde een verbazingwekkende tuin op basis van heilige geometrie. Een geweldige plek gewijd aan schoonheid en onuitvoerbaarheid. Het huis heeft geen stromend water binnen, alleen een buitendouche en geen elektriciteit.

Michael heeft onlangs een klein zonnepaneel gekocht zodat hij zijn onderzoek kan voortzetten. Via zijn computer communiceert hij met andere wiskundigen en de wereld. In die jungle zijn muggen zo woest dat de enige tijdelijke verlichting is om buiten te douchen en rond te rennen om droog te worden. Maar meer verklappen we over verhaal niet.

Non-dualiteit

Ze vonden het een eer om terug te gaan en deze film op te nemen en hopen dat je ervan geniet. Wetenschap en non-dualiteit is een gemeenschap geïnspireerd door tijdloze wijsheid, geïnformeerd door de allernieuwste wetenschap en gebaseerd op directe ervaring. We komen samen in een openhartige verkenning terwijl we onze menselijkheid vieren. Bij de instellingen kun je de ondertitels aanzetten. Tekst: Vertalen Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download