DOCUMENTAIRE – HOE OVERLEEF IK

Pascalle Bonnier is documentairemaker en heeft voor deze documentaire “Hoe overleef ik”, de schrijfster Francine Oomen gevolgd. Ze deed alles zelf en zegt er veel van geleerd te hebben. Francine is van de diepgang en dat heeft Pascalle geweten.

Oh! Zo kun je dus ook leven!

Tekst: NPO.” Ik ken Francine al sinds ik vijftien jaar oud was. Ik was vrienden met haar oudste zoon, Joris. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst bij hen thuiskwam en de knalrode keuken instapte. Alles was anders bij me thuis, daar was het wit en grijs. Als we gingen eten dan plukten we uit de moestuin allerlei groentes die ik nog nooit had gezien. Mijn ogen gingen open: ‘O! Zo kun je dus ook je leven!’ Ik was meteen gefascineerd, vooral door Francine. Ze was altijd creatief bezig: breien, haken, schrijven. Op sommige momenten leek ze afwezig, terwijl ze op andere momenten ineens heftige vragen stelde.

Toen ik later weer bij haar thuis kwam, inmiddels volwassen en zelf net moeder geworden, zag ik Francine huilend zitten in haar prachtige tuin. Ze was op een nare manier afgekapt tijdens een debat in de Rode Hoed. Tot dat moment leek het in mijn ogen perfect: haar kinderen waren er, haar kleinkinderen. Maar er was toch iets met haar aan de hand. Ik zag dezelfde dingen als vroeger, maar ik zag ze nu met andere ogen: het viel allemaal op zijn plek. Toen is het zaadje voor de film gepland, ik wilde weten wat er in haar schuil ging.” – Pascalle Bonnier.

De “weeffouten” in mijn familie

Francine heeft al meer dan honderdveertig titels op haar naam staan. In “Hoe overleef ik”, gaat zij op zoek naar hoe zij de “weeffouten” die in haar familie al generaties lang worden doorgegeven kan herstellen.

Kijk de documentaire HIER bij “Het Uur van de Wolf”.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download