DOCUMENTAIRE – HOE OVERLEEF IK

Pascalle Bonnier is documentairemaker en heeft voor deze documentaire “Hoe overleef ik”, de schrijfster Francine Oomen gevolgd. Ze deed alles zelf en zegt er veel van geleerd te hebben. Francine is van de diepgang en dat heeft Pascalle geweten.

Oh! Zo kun je dus ook leven!

Tekst: NPO.” Ik ken Francine al sinds ik vijftien jaar oud was. Ik was vrienden met haar oudste zoon, Joris. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst bij hen thuiskwam en de knalrode keuken instapte. Alles was anders bij me thuis, daar was het wit en grijs. Als we gingen eten dan plukten we uit de moestuin allerlei groentes die ik nog nooit had gezien. Mijn ogen gingen open: ‘O! Zo kun je dus ook je leven!’ Ik was meteen gefascineerd, vooral door Francine. Ze was altijd creatief bezig: breien, haken, schrijven. Op sommige momenten leek ze afwezig, terwijl ze op andere momenten ineens heftige vragen stelde.

Toen ik later weer bij haar thuis kwam, inmiddels volwassen en zelf net moeder geworden, zag ik Francine huilend zitten in haar prachtige tuin. Ze was op een nare manier afgekapt tijdens een debat in de Rode Hoed. Tot dat moment leek het in mijn ogen perfect: haar kinderen waren er, haar kleinkinderen. Maar er was toch iets met haar aan de hand. Ik zag dezelfde dingen als vroeger, maar ik zag ze nu met andere ogen: het viel allemaal op zijn plek. Toen is het zaadje voor de film gepland, ik wilde weten wat er in haar schuil ging.” – Pascalle Bonnier.

De “weeffouten” in mijn familie

Francine heeft al meer dan honderdveertig titels op haar naam staan. In “Hoe overleef ik”, gaat zij op zoek naar hoe zij de “weeffouten” die in haar familie al generaties lang worden doorgegeven kan herstellen.

Kijk de documentaire HIER bij “Het Uur van de Wolf”.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

beats

BINAURAL BEATS

Binaural beats werkt verrassend effectief bij slaapproblemen, pijnbestrijding en ADHD, ...
Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download