DOCUMENTAIRE – A LIFE ON OUR PLANET

De documentaire “A life on our planet” is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en het Wereld Natuur Fonds.

“A Life On Our Planet is een oprechte, onthullende en urgente film. Een krachtig, persoonlijk verhaal over de impact van de mens op de natuur én een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties” – David Attenborough

Sir David Attenborough werd in 1926 in Londen geboren. Al decennialang reist de Engelsman over de wereld om in eerste instantie voor radio en daarna voor televisie te vertellen over de wereld. Het grootste succes had de Brit vooral met zijn beroemde natuurdocumentaires van de BBC, waar hij ook altijd te horen was als voice-over.

A life on our planet

Hij brengt zijn belangrijkste film “A life on our planet” uit, op 94-jarige leeftijd. Deze film is een persoonlijk verhaal van David, over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet. Wat is de verwoestende impact die wij als mens hebben op de aarde? Een gesprek over politieke (on)wil, nostalgie naar de wilde natuur en zijn allereerste expeditie.

“Ik had een buitengewoon leven, maar pas nu waardeer ik het echt. Deze film is mijn getuigenverklaring en mijn visie op de toekomst over hoe we onze grootste fout maakten en hoe we het nu nog kunnen veranderen.” – David Attenborough

Tijdens zijn leven bezocht David elk continent en legde hij de natuur in al zijn variëteit en pracht vast. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Je kunt deze documentaire, die een 9 scoort op IMDB, bekijken op Netflix. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...
Father and daughter

KORTE FILM – FATHER AND DAUGHTER

In de ontroerende, korte film 'Father and daughter' neemt een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download