DOCUMENTAIRE – A LIFE ON OUR PLANET

De documentaire “A life on our planet” is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en het Wereld Natuur Fonds.

“A Life On Our Planet is een oprechte, onthullende en urgente film. Een krachtig, persoonlijk verhaal over de impact van de mens op de natuur én een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties” – David Attenborough

Sir David Attenborough werd in 1926 in Londen geboren. Al decennialang reist de Engelsman over de wereld om in eerste instantie voor radio en daarna voor televisie te vertellen over de wereld. Het grootste succes had de Brit vooral met zijn beroemde natuurdocumentaires van de BBC, waar hij ook altijd te horen was als voice-over.

A life on our planet

Hij brengt zijn belangrijkste film “A life on our planet” uit, op 94-jarige leeftijd. Deze film is een persoonlijk verhaal van David, over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet. Wat is de verwoestende impact die wij als mens hebben op de aarde? Een gesprek over politieke (on)wil, nostalgie naar de wilde natuur en zijn allereerste expeditie.

“Ik had een buitengewoon leven, maar pas nu waardeer ik het echt. Deze film is mijn getuigenverklaring en mijn visie op de toekomst over hoe we onze grootste fout maakten en hoe we het nu nog kunnen veranderen.” – David Attenborough

Tijdens zijn leven bezocht David elk continent en legde hij de natuur in al zijn variëteit en pracht vast. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Je kunt deze documentaire, die een 9 scoort op IMDB, bekijken op Netflix. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download