DOCUMENTAIRE – A LIFE ON OUR PLANET

De documentaire “A life on our planet” is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en het Wereld Natuur Fonds.

“A Life On Our Planet is een oprechte, onthullende en urgente film. Een krachtig, persoonlijk verhaal over de impact van de mens op de natuur én een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties” – David Attenborough

Sir David Attenborough werd in 1926 in Londen geboren. Al decennialang reist de Engelsman over de wereld om in eerste instantie voor radio en daarna voor televisie te vertellen over de wereld. Het grootste succes had de Brit vooral met zijn beroemde natuurdocumentaires van de BBC, waar hij ook altijd te horen was als voice-over.

A life on our planet

Hij brengt zijn belangrijkste film “A life on our planet” uit, op 94-jarige leeftijd. Deze film is een persoonlijk verhaal van David, over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet. Wat is de verwoestende impact die wij als mens hebben op de aarde? Een gesprek over politieke (on)wil, nostalgie naar de wilde natuur en zijn allereerste expeditie.

“Ik had een buitengewoon leven, maar pas nu waardeer ik het echt. Deze film is mijn getuigenverklaring en mijn visie op de toekomst over hoe we onze grootste fout maakten en hoe we het nu nog kunnen veranderen.” – David Attenborough

Tijdens zijn leven bezocht David elk continent en legde hij de natuur in al zijn variëteit en pracht vast. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Je kunt deze documentaire, die een 9 scoort op IMDB, bekijken op Netflix. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download