DE WORSTELING VAN VERBINDEN

Als een baby ter wereld komt heeft hij de worsteling die gepaard gaat met ‘het ter wereld komen’ nodig. Om te kunnen beginnen aan de aardse reis. Of dit nu een keizersnede is, of door het geboortekanaal; het is beiden een worsteling.

Deze worsteling zorgt ervoor dat het mensje iets doormaakt, waardoor hij of zij meer kracht en bewustzijn mee zal nemen op de verdere reis. Ook gedurende ons leven hebben we uitdagingen en worstelingen nodig om sterker te worden. Om ons bewustzijn uit te breiden.

Weer in contact

Als iemand alles altijd maar voor de wind gaat, dan wordt hij of zij er meestal geen fijner mens van. Doordat we uitdagingen overwinnen komen we erachter waar we toe in staat zijn. We krijgen meer inzicht en vertrouwen in onszelf. Ook komen we in contact met allerlei gevoelens en emoties die in de ervaring en verwerking hiervan onze ziel verrijken.

“To love is to recognize yourself in another.”

Eckhart Tolle

En natuurlijk ontwikkelen we meer compassie en empathie voor anderen doordat we begrijpen waar zij wellicht ook doorheen gaan. Uitdagingen overwinnen door ze volledig aan te gaan en erdoorheen te gaan (afzien) maakt ons nederig en tegelijkertijd krachtig. Kortom we worden hierdoor een rijker, bewuster en meer liefdevol mens.

Worsteling

Bijna altijd ligt er bewust of onbewust een verlangen ten grondslag, aan de uitdaging die we hiermee in ons leven uitnodigen. Een verlangen doet ons uitreiken naar een ‘stapje meer, of een stapje verder’. Een verlangen naar iets dat op een hogere frequentie ligt. En om hiermee in overeenstemming te komen (in alignment), mogen we eerst ergens doorheen om vervolgens dit verlangen vervuld te zien.

Worsteling

Een verlangen zou kunnen zijn om een zuivere, liefdevolle, gelijkwaardige verbinding aan te gaan met een ander. Maar om dit ook te kunnen verwezenlijken, is het nodig om zelf spiritueel en persoonlijk te groeien naar iemand die überhaupt in staat is om op deze manier te kunnen relateren en verbinden. Soms mogen we dan eerst nog meer groeien in zelfliefde, kracht en bewustzijn. En dit bereiken we door ons te verbinden met alle uitdagende gevoelens die dit nog in de weg staan.

Ga zelf de uitdaging aan

De worsteling die geleverd mag worden kunnen we ook terugzien, in de situatie waarin iemand vanuit een niet-meer-gewenste-relatie naar een andere relatie verlangt. Het gebeurt toch wel regelmatig dat iemand dan van de ene relatie in een andere relatie stapt. Zonder eerst zélf de uitdaging van het scheiden en het afscheid nemen te volbrengen. Als iemand dit niet aangaat mis je de worsteling van het op eigen kracht doorgaan van het geboortekanaal.

“Where there is great love, there are always miracles.”

Willa Cather

En het komt toch nog wel regelmatig voor dat men tracht óm de berg heen te gaan in plaats van eroverheen. Dan kiest men ervoor om het proces te ontlopen door te schuilen bij een ander. Of iemand blijft hangen in een niet gewenste situatie. En de onrust en ontevredenheid die dit met zich mee zal blijven brengen, zal worden opgevuld met allerlei andere zaken van buitenaf. De uitdaging wordt niet aangegaan en de kracht, het bewustzijn, de liefde en dus de frequentie wordt niet verhoogd. De aansluiting op datgene wat we wensen wordt niet gemaakt en hierdoor zal deze persoon blijven resoneren met lagere frequenties.

Meer zelfliefde

Hij of zij zal niet in alignement zijn of komen met waar zijn of haar verlangen hem mee naartoe nam. En verliest hierdoor de aansluiting met bepaalde mensen of situaties die wél op deze frequentie zitten. Wanneer deze uitdaging wél wordt aangegaan dan zal er uiteindelijk een toename in zelfliefde, kracht en bewustzijn ontstaan. Hiermee krijg je een frisse start in een nieuw, meer gewenst hoofdstuk. De aansluiting tot de hogere frequenties is gemaakt en het verlangen zal uiteindelijk vanzelf worden vervuld. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...
Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download