DE WERELD HEEFT JOU NODIG

In mijn jeugd moest ik van mijn ouders goed mijn best doen op school. Je hebt papieren nodig, zodat je later mee kunt doen in de maatschappij. Er wordt gevraagd naar je diploma’s en hoe hoger de diploma’s hoe sjieker de titels. Opleidingen zijn ook nog eens duur en lang niet voor iedereen te betalen. En als je dan wordt toegelaten dan moet je ook nog kunnen presteren, wat betekent dat je alle informatie moet onthouden en kunnen herhalen.

Wijsheid vind je niet in boeken

Als je het pad van bewustwording op gaat, kom je erachter dat het niet geleerd wordt uit boeken. Natuurlijk kun je lezen om handvatten of inzichten te vergaren, maar je zult het toch zelf mogen doorleven, om het echt te gaan ervaren. Op het pad van bewustwording zijn we allemaal studenten en kun je laag, na laag, na laag afpellen. Het is een doorleefde ervaring, een reis. Je gaat je bewust worden van de waarheid over wie je bent. Het is een besef van je ziel en hoe je met alles om je heen verbonden bent.

Ik leer van de mensen die spreken vanuit hun hart, vanuit hun intuïtieve wijsheid. Het zijn mensen die een dieptepunt hebben bereikt en die zichzelf hebben ontmoet. Mensen die de moed hebben om hun verleden onder ogen te zien en die in zichzelf geloven, om hun toekomst te creëren. Die geloof en hoop uitspreken in plaats van angst, of verdeeldheid. En dat zijn dus zeker niet altijd mensen met veel diploma’s en papieren. Ze hebben misschien niet de ‘juiste referenties’, maar ze zijn echt.

Je bent niet overgeleverd

Ik heb respect voor mensen die hun tijd en toewijding hebben gegeven aan persoonlijke groei. Die hun tranen en struggles hebben geleefd. En ik ben me elke dag weer bewust van de beperkingen binnen ons systeem. Het systeem waarin we aangeleerde inhoud belangrijker vinden, dan de geleefde ervaring. We leven nog in de veronderstelling dat we overgeleverd zijn aan ons lot, het label en de stoornis. En dat de professionals degene zijn die de kennis in zich dragen.

Mocht jij ooit twijfelen aan jezelf, weet dan dat dit komt vanuit een oud systeem. Laat jezelf zien en deel je verhaal. Begin een gesprek en inspireer anderen met jouw perspectief en zienswijze. Niemand heeft de wereld zo ervaren als jij en dat is waardevol. Jouw verhaal is genezend voor anderen. Er is ruimte voor ons allemaal, de wereld heeft jou nodig. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sahasrara

ZELFONDERZOEK NAAR JE KRUINCHAKRA, SAHASRARA

Het kruinchakra, ook bekend als Sahasrara, betekent “duizendbladige” bloemen boven ...
ajna

ZELFONDERZOEK NAAR JE DERDE OOG CHAKRA, AJNA

Het derde oog chakra, Ajna, is het energiecentrum in ons ...
vishuddha

ZELFONDERZOEK NAAR JE KEELCHAKRA, VISHUDDHA

Het keel chakra is het energiecentrum in je lichaam dat ...
anahata

ZELFONDERZOEK NAAR JE HARTCHAKRA, ANAHATA

Wanneer was de laatste keer dat je jezelf open, ontvankelijk, ...
manipura

ZELFONDERZOEK NAAR JE ZONNEVLECHTCHAKRA, MANIPURA

Chakra’s hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie op te nemen ...
Svadhisthana

ZELFONDERZOEK NAAR JE SACRALE CHAKRA, SVADHISTHANA

Chakra’s hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie op te nemen ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download