DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt met erfgoed en markante plekken. Met je Museumkaart in de hand betreed je het terrein van Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden, beide juweeltjes die een bezoek waard zijn. Maar er is meer!

Rijn splitst in de Waal en Nederrijn

Aan het uiterste puntje van een landtong zie je de Rijn zich splitsen in de Waal en Nederrijn, terwijl het uitgestrekte struingebied Klompenwaard met zijn rode geuzen en konikpaarden een waar paradijs vormt voor natuurliefhebbers. En vergeet niet de oudste eik van Nederland, die bij het kasteel staat te pronken.

Geografisch gezien bevind je je in Lingewaard, in het oostelijk puntje van de Betuwe, bekend als Over-Betuwe. Hier komen de wateren van de Lek/Nederrijn en de Waal samen, het startpunt van de Rijndelta.

Hoogtepunt van de Trage Tocht

De Pannerdense Kop, een hoogtepunt van de tocht, herinnert aan de ingenieuze waterwerken uit de 18e eeuw. Fort Pannerden, een bolwerk van verdediging, nodigt uit tot verkenning, terwijl Kasteel Doornenburg, met zijn middeleeuwse charme, een levendig stukje geschiedenis vertelt.

Doornenburg als toegangspoort

Het omliggende natuurschoon, zoals de Klompenwaard, biedt een prachtige omgeving voor wandelaars. Het dorp Doornenburg zelf is daarentegen wat minder indrukwekkend, vanwege zijn naoorlogse wederopbouw. Maar zelfs dit dorpje verdient zijn plaats in de route, omdat het de toegangspoort vormt tot de prachtige bestemmingen van het fort en het kasteel.

Kortom, de Trage Tocht Doornenburg belooft een boeiende mix van geschiedenis, natuur en avontuur, met elk stap verrassingen en ontdekkingen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download