DE ‘TEVEEL’ VROUW

Daar is ze, de ‘teveel’ vrouw. De vrouw die te veel lief heeft, te diep voelt, te vaak vraagt, te veel verlangt. Ze neemt te veel ruimte in beslag, met haar gelach, haar rondingen, haar eerlijkheid, haar seksualiteit. Haar aanwezigheid is zo groot als een boom, zo immens als een berg. Haar energie bezet elke hoek van de kamer.

De ‘teveel‘ vrouw; ze neemt te veel ruimte in

Ze veroorzaakt irritatie met haar continue behoefte aan willen, te veel willen. Ze verlangt veel, ze wil alles – te veel geluk, te veel alleen-tijd, te veel plezier. Door haar donkerte, woeste rivieren en hellevuren zal ze gaan om het te krijgen. Ze riskeert alles om de verlangens van haar hart en lichaam te vervullen. Dit maakt haar gevaarlijk. Zij is gevaarlijk.

Daar gaat ze, de ‘teveel‘ vrouw. Ze zet mensen te veel aan het denken, laat ze te veel voelen, te veel zwijmelen. Zij, met haar pure woorden en een zelfverzekerdheid die je ziet aan de manier waarop ze zichzelf draagt. Zij, met de diepe lach vanuit haar buik, met haar onverzadigbare eetlust en haar neiging tot vurige passie. Alle ogen zijn op haar gericht, denkend dat ze gek is.

Ze is teveel

O, die teveel vrouw. Te luid, te levendig, te positief, te eerlijk, te emotioneel, te slim, te intens, te mooi, te lief, te complex, te gevoelig, te wild, te intimiderend, te succesvol, te dik, te slank, te krachtig, te energiek, te politiek, te doelgericht, te ambitieus, te vrolijk, te gretig, te enthousiast, te véél.

Ze zou eigenlijk een beetje moeten indammen, een paar stappen terug moeten doen. Aanpassen. In het gareel. Iemand zou haar terug moeten zetten, op een meer respectabele plaats. Iemand zou haar moeten vertellen wat haar plek is.

Maar hier ben ik, de ‘teveel’ vrouw. Met mijn te tedere hart en mijn te veel emoties. Een hedonist, plezierzoeker, liefdebrenger. Ik wil veel – gerechtigheid, oprechtheid, ruimtelijkheid, gemak, intimiteit, respect, gezien worden, begrepen worden, je onverdeelde aandacht en dat je je aan je beloften houdt.

Een heks is wat ik ben

Ik ben egoïstisch genoemd omdat ik van mezelf hou zoals ik ben. Ik ben een heks genoemd omdat ik weet hoe ik mezelf moet helen. En toch, ik sta, wil, voel, vraag, riskeer en ik neem ruimte in beslag. Ik moet. Wij, de ‘teveel’ vrouwen worden al eeuwenlang met uitroeiing bedreigd.

Men is bang voor deze vrouw, doodsbang voor haar grote aanwezigheid, voor de manier waarop ze leeft en de waarheid van haar gevoelens. We hebben geprobeerd de ‘teveel’ vrouwen te verstikken; in onze zusters, in onze vrouwen, in onze dochters. En zelfs nu, zelfs vandaag nog, schaamt de ‘teveel’ vrouw zich voor haar grootsheid, voor haar gebrek aan kalmte, voor haar gepassioneerde karakter.

Ook jij bent een teveel vrouw

En toch, ze gedijt. In mijn eigen wereld en voor mijn eigen ogen, ben ik getuige van de opkomst en omarming van de ‘teveel’ vrouw. Als je ooit ‘te veel‘ of ‘overdreven emotioneel‘ bent genoemd, ben je waarschijnlijk een teveel Vrouw. En als je dat bent smeek ik je om alles wat je bent te omhelzen, alles. Van de diepte, maar ook de breedte van je zijn. Om jezelf niet in te houden en jezelf nooit in de steek te laten, je grootsheid, je uitstraling.

Genees jezelf. Bevrijd jezelf. Vergeet alles wat je hebt gehoord. Je teveel-zijn is een geschenk. Yes, je bent iemand die kan genezen, aanzetten, bevrijden en je komt heel snel bij de kern. Wees niet bang voor dit geschenk en laat niemand je er afstand van doen. Je teveel-heid is magisch, als een medicijn. Het kan de wereld veranderen.

We hebben je nodig

Dus alsjeblieft, teveel vrouw. Verwonder. Genees. Vraag. Zoek. Verlang. Beweeg. Voel. Zoen. Spreek, Vrij. Wees jezelf. Maak golven, spuw je vlammen uit, geef ons koude rillingen. Sta alsjeblieft op. We hebben je nodig. Auteur: Ev’Yan Whitney.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Charlie Chaplin

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in ...
Relatie met je moeder

DE INVLOED VAN DE RELATIE MET JE MOEDER

De eerste relatie die je hebt met een vrouw, is ...
KRACHT

KRACHT, HEB JIJ HEM WEGGEGEVEN?

We leven in een universum wat gebaseerd is op 'de ...
Soms voelen we ons

SOMS VOELEN WE ONS …

Soms voelen we ons eenzaam, nietomdat we alleen zijn, maar ...
giftige mensen

GIFTIGE MENSEN, HOE HERKEN JE ZE?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term "giftige" ...
Toekomstige relatie

HOE KOMT HET DAT DE RELATIE TUSSEN OUDER EN KIND JE TOEKOMSTIGE RELATIES VORMT?

De liefdes partners die jij in je volwassen leven aantrekt, ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download