DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons drukke leven voelen als een onbereikbare droom. Omringd door constant geroezemoes, afleidingen en takenlijsten lijkt het vinden van een moment van absolute rust een haast onmogelijke opgave. We zijn verslaafd aan bezigheid, aan geluid en aan prikkels. De gedachte om dit allemaal los te laten kan zelfs stress oproepen.

Verlangen naar verandering

Het begint vaak met een verlangen naar verandering, naar innerlijke kalmte te midden van de chaos. Je realiseert je dat je leven in een stroomversnelling verkeert, en je voelt een diep verlangen naar de rust die stilte kan brengen. Maar wanneer je probeert de stilte te omarmen, kun je tegen weerstand aanlopen. De afleidingen roepen, en je wordt geconfronteerd met innerlijke onrust die je misschien nooit volledig hebt erkend.

In het begin kan het stressvol zijn. Het gebrek aan externe prikkels brengt je in contact met je gedachten en emoties op een manier die we misschien liever vermeden. Je realiseert je dat je voortdurend in beweging bent geweest, zowel fysiek als mentaal. Dit alles om je geest af te leiden en te ontsnappen aan de stilte van het ‘zijn’.

De stilte schept ruimte

Maar als je moedig genoeg bent om door deze ongemakkelijke fase heen te gaan, begint er iets prachtigs te gebeuren. Je merkt dat de stilte ruimte schept voor reflectie, voor zelfinzicht en voor de diepere verbinding met jezelf. Het is in de stilte dat je je ware zelf ontmoet, zonder maskers, afleidingen of afweermechanismen.

In de stilte vind je niet alleen jezelf, maar ook de wereld om je heen op een dieper niveau. Je hoort de zachte geluiden die anders verloren zouden gaan in de chaos van je dagelijkse leven. Het ruisen van de bladeren in de wind, het gezang van vogels, het kloppen van je eigen hart.

Genees en groei

Je realiseert je dat de stilte niet leeg is, maar vol van potentieel. Het is een ruimte waarin je kunt genezen, groeien en je creativiteit tot bloei kunnen laten komen. Het is een plek van kracht en inspiratie, en het is een schat die je altijd bij je draagt, ongeacht de externe omstandigheden.

Het pad naar stilte kan moeilijk zijn, maar het is een reis die de moeite waard is. Het is een reis van chaos naar rust, van afleiding naar focus, van stress naar sereniteit. Dus laten we de stilte omarmen, wetende dat ze ons de weg wijst naar ons diepste zelf en de verborgen schatten die in ons wachten. Laat de stilte spreken, en je zult ontdekken dat ze fluistert van wijsheid, liefde en vrede. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download