DE KRACHT VAN HET NU – ECKHHART TOLLE

Eckhart Tolle is een van de meest geliefde en inspirerende spiritueel leraren. Zijn boeken staan al jaren op eenzame hoogte in de bestsellerlijsten. Hét spirituele boek van het afgelopen decennium is “De kracht van het Nu”, van Eckhart Tolle. Het beschrijft een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Want, we zijn ons denken niet.

Bevrijd van je verstand

Tolle nodigt je uit, om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn. Iedereen die zich overgeeft aan het Nu zal hierin slagen! Het leven is een aaneenschakeling van momenten in het Nu. Alles gebeurt in het Nu en vinden we in het Nu. Als we ons hiervan bewust worden, vinden we schoonheid, liefde, geluk, creativiteit, innerlijke vrede en bovenal ons ware zelf.

Om de weg te gaan die wordt beschreven in het boek, dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. Je bent je denken niet. Je kunt jezelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht begint als je je overgeeft aan het Nu. Alleen in het nu vind je vreugde en kun je je ware zelf omarmen.

“The power for creating a better future is contained in the present moment.

In het Nu kom je erachter dat je al heel en volmaakt bent. De grootste blokkades om in het Nu te zijn, zijn je relaties. Dat betekent de manier waarop je in je relaties staat. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, als je ze wijs benut zodat ze bijdragen aan je bewustwording en je daardoor in staat bent meer liefde te geven.

Als je volledig aanwezig kunt zijn en iedere stap in het Nu kunt zetten, kun je de werkelijkheid ervaren van overgave, vergeving en het onbekende. Zo kun je jezelf openstellen voor de transformerende ervaring van “De kracht van het Nu.” Auteur: Madeleine van Mourik.

De kracht van het Nu is verkrijgbaar via o.a Bol.com, voor 22,50

de kracht van het nu

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download