DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en toe een eenvoudige, maar krachtige oefening op die de tand des tijds doorstaat. Een dergelijke oefening is de “Basic Exercise”, ontwikkeld door de Deens-Amerikaanse Rolfing- en craniosacraaltherapeut Stanley Rosenberg. Laten we eens kijken naar deze oefening die belooft simpel te zijn, maar doeltreffend voor iedereen.

Stanley Rosenberg, met zijn uitgebreide ervaring in lichaamswerk en helende praktijken, heeft de Basic Exercise ontworpen om ons te helpen beter in contact te komen met ons lichaam en stress te verminderen. Het beste van alles is dat het geen ingewikkelde yogahoudingen of intensieve workouts vereist.

De basis van de oefening is gebaseerd op het bewust worden van je ademhaling en het kalmeren van het zenuwstelsel.

Zo doe je de Basic Exercise

  • Ga zitten: Zoek een rustige plek, ga comfortabel zitten op een stoel of op de grond met je rug recht en je voeten plat op de grond.
  • Handen op de buik: Plaats je handen op je buik, net onder de ribbenkast. Adem diep in door je neus, voel je buik uitzetten tegen je handen.
  • Uitademing: Adem rustig uit door je mond, waarbij je je buik weer samentrekt. Herhaal dit een paar keer.
  • Observeer je ademhaling: Laat je ademhaling nu op een natuurlijk ritme komen. Richt je aandacht op het opmerken van de subtiele bewegingen in je lichaam terwijl je ademt.
  • Aandacht voor het lichaam: Verspreid je aandacht naar verschillende delen van je lichaam, beginnend bij je hoofd en langzaam naar beneden bewegend. Merk eventuele spanning op en laat het los terwijl je uitademt.
  • De Basic Exercise draait om eenvoud en bewustwording. Door regelmatig deze korte oefening te doen, beweer Rosenberg dat je niet alleen stress vermindert, maar ook meer verbinding ervaart met je eigen lichaam.

Verminder stress

Het mooie van deze oefening is dat het overal kan worden gedaan, of je nu thuis bent, op het werk of in de trein. Het is als een mini-ontsnapping uit de drukte van het dagelijks leven. Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om meer in contact te komen met je lichaam en stress te verminderen, probeer dan de Basic Exercise. Het kost slechts enkele minuten van je tijd, maar de voordelen voor je welzijn kunnen aanzienlijk zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download