DE ALCHEMIST – PAULO COELHO

In 1947 werd Paulo Coelho in Rio de Janeiro geboren. Zijn leven was niet rechtlijnig, maar had perioden van hoge pieken en diepe dalen. Hij begon met een studie rechten, maar ging uiteindelijk op reis.

Hij ging op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en kwam tijdens zijn reis in aanraking met spiritualiteit. Deze levenservaringen zijn de inspiratie geweest voor het boek de Alchemist en vele anderen.

Love never keeps a man from pursuing his destiny

Hij wilde al van jongs af aan weten hoe de wereld in elkaar zit. Hij vertrok als herdersjongen uit Spanje, via Marokko, naar Egypte, waar hij onder andere de alchemist ontmoet. Alle mensen die hij ontmoet leren hem van alles over zichzelf. De beeldspraak die hij hieraan geeft, is; “We dolen verloren door de grote woestijn, om uiteindelijk de plek in ons hart te vinden.

Lessen in het boek “De Alchemist”

  • Echte liefde zal je nooit tegenhouden of beperken. Het maakt niet uit wie of wat je ontmoet. Er is niemand, niet je partner, niet je vrienden en niet je familie, die je ooit van je dromen zullen weerhouden. Mensen die echt van je houden willen dat jij je dromen leeft.
  • De angst om te lijden is erger dan het lijden zelf. We hebben maar twee keuzes; liefde en angst. Velen van ons laten zich leiden door angst, de slechte raadgever. Je bent bang om afgewezen te worden en bang om te falen. Alleen blijkt vaak dat je angst niet gebaseerd is op de realiteit. We zijn banger voor de angst dan dat wat we aankijken, achteraf valt alles mee.
  • Je kunt altijd doen wat je wilt. Je bent nooit te oud om je dromen na te streven. Jij beslist wanneer je iets wil, jij beslist wat je wil bereiken. Onthoudt dat je altijd een keuze hebt en wacht dus niet op “het juiste moment”, dat gaat nooit komen. De beste tijd is nu, wanneer jij de beslissing neemt.
  • Niemand wordt groot zonder falen. Geen enkel succesvol persoon heeft alles bereikt zonder te falen. Je ontkomt er niet aan om soms een tegenslag of mislukking te ervaren als je de top wil bereiken. Het gaat erom hoe jij met de situatie omgaat. Laat jij je hoofd hangen of ga je er vol tegenaan en laat jij je niet tegenhouden. Je kunt geen fouten maken, er zijn hooguit lessen die je kunt leren.
  • Ik ben niet goed genoeg. Oude conditioneringen die we hebben aangenomen zoals “ik ben niet goed genoeg”, houden ons tegen om niet voluit te durven leven. Je twijfelt aan je eigen kunnen, waardoor je maar stil blijft staan. Toch is het belangrijk om te weten dat je niet kunt falen, het komt altijd goed, hoe dan ook. Wie bepaald dat je niet goed genoeg bent? Van wie komt deze informatie? Waar laat je je door leiden?

De Alchemist is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, voor 20,00.

alchemist

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download